Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA Limburg niet ontevreden over concept-kandidatenlijst

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 14:18

CDA-Limburg voorzitter Karel Leunissen is 'niet ontevreden' over de concept-kandidatenlijst van zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

Met de drie zittende Limburgse Kamerleden bij de eerste 16, is de kans volgens Leunissen groot dat zij ook worden herkozen.

Knops, Amhaouch, Van Helvert
Op de concept-lijst is Raymond Knops uit Hegelsom de hoogst geplaatste Limburger met een 6e plaats. Mustafa Amhaouch uit Panningen staat 15e en Martijn van Helvert uit Sittard 16e.

Lees ook: Drie Limburgers bij eerste 20 op CDA-conceptlijst

Heijen gezakt
Leunissen vindt het wel jammer dat Vivianne Heijen uit Maastricht pas op de 26e plaats terecht is gekomen. Op de advieslijst van het dagelijks bestuur stond de fractievoorzitter in de gemeenteraad nog 21e. Maar tijdens de besluitvormende vergadering met de regio's bleek de oppositie vanuit andere provincies te groot. Zij vonden dat er dan teveel kandidaten uit Limburg hoog op de lijst staan, zegt Leunissen.

Voor heel Nederland
Hij vindt dat zelf geen doorslaggevend argument omdat het in de eerste plaats om de kwaliteit van een kandidaat moet gaan. "Je bent ook geen kamerlid voor Limburg, maar voor heel Nederland", zo stelt Leunissen.

Mooie plek
Op de site van het CDA-Limburg valt overigens te lezen dat 'het CDA Limburg zeer tevreden is met de lijst, waarbij sprake is van een 'goede afweging tussen ervaring, diversiteit en regionale spreiding'. De 26e plaats van Vivianne Heijnen wordt 'een mooie plek' genoemd.

Op 12 november stelt het CDA-congres de kandidatenlijst definitief vast.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie Limburgers bij eerste twintig op CDA-lijst
Raymond Knops
Lijst CDA: drie Limburgers in top-20
Het geheim van stemmenkanon Vivianne Heijnen
Limburgse CDA-Kamerleden weer op kieslijst
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen