Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

CDA Limburg niet ontevreden over concept-kandidatenlijst

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 14:18

CDA-Limburg voorzitter Karel Leunissen is 'niet ontevreden' over de concept-kandidatenlijst van zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

Met de drie zittende Limburgse Kamerleden bij de eerste 16, is de kans volgens Leunissen groot dat zij ook worden herkozen.

Knops, Amhaouch, Van Helvert
Op de concept-lijst is Raymond Knops uit Hegelsom de hoogst geplaatste Limburger met een 6e plaats. Mustafa Amhaouch uit Panningen staat 15e en Martijn van Helvert uit Sittard 16e.

Lees ook: Drie Limburgers bij eerste 20 op CDA-conceptlijst

Heijen gezakt
Leunissen vindt het wel jammer dat Vivianne Heijen uit Maastricht pas op de 26e plaats terecht is gekomen. Op de advieslijst van het dagelijks bestuur stond de fractievoorzitter in de gemeenteraad nog 21e. Maar tijdens de besluitvormende vergadering met de regio's bleek de oppositie vanuit andere provincies te groot. Zij vonden dat er dan teveel kandidaten uit Limburg hoog op de lijst staan, zegt Leunissen.

Voor heel Nederland
Hij vindt dat zelf geen doorslaggevend argument omdat het in de eerste plaats om de kwaliteit van een kandidaat moet gaan. "Je bent ook geen kamerlid voor Limburg, maar voor heel Nederland", zo stelt Leunissen.

Mooie plek
Op de site van het CDA-Limburg valt overigens te lezen dat 'het CDA Limburg zeer tevreden is met de lijst, waarbij sprake is van een 'goede afweging tussen ervaring, diversiteit en regionale spreiding'. De 26e plaats van Vivianne Heijnen wordt 'een mooie plek' genoemd.

Op 12 november stelt het CDA-congres de kandidatenlijst definitief vast.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie Limburgers bij eerste twintig op CDA-lijst
Raymond Knops
Lijst CDA: drie Limburgers in top-20
Het geheim van stemmenkanon Vivianne Heijnen
Limburgse CDA-Kamerleden weer op kieslijst
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen