Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA-lijsttrekker wil snel geld voor Nedcar-spoor

Geplaatst opdonderdag 16 februari 2017 - 22:00

CDA-leider Sybrand Buma vindt dat het Rijk snel over de brug moet komen met 20 miljoen voor de aanleg van spoorlijn en railterminal bij autofabriek VDL Nedcar in Born.

Tot nu toe is alleen door het ministerie van infrastructuur enkele miljoenen toegezegd. Het ministerie van sociale zaken van PvdA-minister en lijsttrekker Lodewijk Asscher houdt de boot af.

Banenplan
Buma vindt dat onbegrijpelijk. Hij noemt het plan voor het spoor een effectief banenplan. De verwachting is namelijk dat daardoor Nedcar kan blijven concurreren met andere autofabrieken bij het binnenhalen van opdrachten en dat is van groot belang voor de werkgelegenheid. De auto-industrie in Nederland is van belang voor ons allemaal, zo stelt Buma.

Koopmans
In reactie op een tweet van partijgenoot en gedeputeerde Ger Koopmans laat de CDA-voorman weten dat die 'groot gelijk' heeft met zijn stelling dat het spoorplan een noodzakelijke volgende stap is voor VDL Nedcar.

Miljoenen
De provincie heeft eerder al laten weten daar zelf 20 miljoen voor uit te trekken. Het totale plan vergt een investering van zo'n 40 miljoen euro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VDL Nedcar
Rijk draagt 10 miljoen euro bij aan spoorlijn Nedcar
Landelijke nieuwjaarsreceptie CDA is in Venlo
Buma 'vergeet' Limburgse kandidaten PvdA en VVD
Maaslijn: Gelderland moet moeite doen voor elektrificatie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen