Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA-kamerlid Van Helvert woest op nucleaire waakhond

Geplaatst opdinsdag 11 juli 2017 - 6:00

Het Limburgse CDA-kamerlid Martijn van Helvert is boos op de Belgische nucleaire toezichthouder FANC.

Die weigert naar Nederland te komen om aan de Tweede Kamer tekst en uitleg te geven over de veiligheid van de kerncentrales in Tihange en Doel.

Lees ook: Toezichthouder op kerncentrales niet naar de Tweede Kamer

De Belgische toezichthouder zegt alleen verantwoording schuldig te zijn aan het Belgische parlement.

Onacceptabel
Van Helvert vindt de weigering van Belgische nucleaire toezichthouder onacceptabel.
Volgens Van Helvert zijn ook de Belgen gebaat bij een transparant verhaal over de veiligheid van de centrales. Vooral omdat voor- en tegenstanders daarover sterk van meing verschillen.

Beneluxparlement
Van Helvert is voorzitter van de Nederlandse delegatie van het Beneluxparlement. Daar komen parlementsleden uti Belgie Nederland en Luxemburg regelmatige bij elkaar.

Hij wil nu dat de Belgische toezichthouder daar uitleg komt geven.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Provincie bewandelt diplomatieke weg sluiting Tihange
CDA is passieve houding rond Tihange beu
Kamervragen over sjoemelstaal kernreactor Tihange
Motie: ‘Nederlandse inspectie bij incident Tihange’
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen