Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: 'Hoe zit het met non-stop trein naar Randstad?'

Geplaatst opvrijdag 16 februari 2018 - 11:27

CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen wil dat er zo snel mogelijk werk wordt gemaakt van een non-stop treinverbinding tussen Maastricht en de Randstad.

In schriftelijke vragen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) verwijst hij naar uitspraken van directeur Pier Eringa van spoorbeheerder ProRail.

Supersnel
Die pleitte onlangs voor zo'n verbinding, net als tussen Leeuwarden en de Randstad. Tweede Kamerlid Amhaouch wil weten wat de tijdsplanning is voor de supersnelle treinverbindingen en of er al een uitgewerkt ondernemingsplan is.

Verder vraagt hij waarom de Tweede Kamer niet eerder is geïnformeerd, en wil hij opheldering of het klopt dat 'dit nog enkele jaren gaat duren en waarom dat niet sneller gerealiseerd zou kunnen worden'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen