Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA in gesprek over toekomst zitzak-raadslid Meijer

Geplaatst opdinsdag 28 juni 2016 - 14:57

CDA-gemeenteraadslid Mark Meijer uit Kerkrade gaat dinsdagmiddag in gesprek met zijn partij.

Dat laat hij zelf weten in een verklaring. Meijer kondigt aan woensdag uitgebreider op zijn bekentenis in te gaan. De vraag is of de politicus kan aanblijven nu hij bij justitie heeft toegegeven spullen te hebben gestolen op Pinkpop.

Vier flessen rosé
De CDA'er ging er een paar weken geleden op het festivalterrein vandoor met twee zitzakken, vier flessen rosé en een aantal blikjes mixdrank. Het Openbaar Ministerie bepaalde dinsdag dat Meijer een boete van 500 euro en een schadevergoeding moet betalen voor de diefstal. Wat justitie betreft is de zaak daarmee afgedaan.

Kwajongensstreek
Mark Meijer ontkende in eerste instantie nog dat hij drank had gestolen en deed de diefstal in een verklaring af als een 'kwajongensstreek'. Later moest de politicus op zijn woorden terugkomen toen bleek hoe de vork werkelijk in de steel zat. "Als dit via de officiële kanalen wordt bevestigd, dan is het een ander verhaal", reageerde CDA-fractievoorzitter Annemie Housen toen.

Ze heeft nog niet gereageerd op de bekentenis van Meijer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen