Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA gaat voor brede coalitie in Peel en Maas

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 6:16

Het CDA in Peel en Maas gaat voor een brede coalitie met Lokaal Peel en Maas en de VVD. Die kan rekenen op 23 van de 27 zetels in de gemeenteraad.

De keuze van het CDA is gebaseerd op gesprekken met de drie partijen. Het CDA heeft als grootste partij het voortouw bij de coalitie-onderhandelingen.

Uitslag
Volgens lijsttrekker Wim Hermans van het CDA doet de keuze van zijn partij het beste recht aan de verkiezingsuitslag. "Ook biedt ze een solide basis om uitvoering te geven aan de inhoudelijke overeenkomsten tussen de partijen", aldus Hermans. Daarom krijgt een coalitie met drie de voorkeur boven een coalitie van het CDA met alleen de VVD of alleen Lokaal Peel en Maas.

Winnaars
Bij de verkiezingen van 21 maart waren CDA en VVD de winnaars. Het CDA werd de grootste met tien zetels, een winst van een zetel. De VVD ging van drie naar vijf zetels. Lokaal Peel en Maas werd de tweede partij met acht zetels, een verlies van een zetel.

Lees ook: CDA en VVD winnen in Peel en Maas

Als de coalitie definitief rond is, bestaat de oppositie de komende vier jaar uit PvdA/GroenLinks met drie zetels en de eenmansfractie AndersNu.

Peel en Maas kende de afgelopen vier jaar een coalitie van Lokaal Peel en Maas, VVD en PvdA/GroenLinks.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen