Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

CDA gaat voor brede coalitie in Peel en Maas

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 6:16

Het CDA in Peel en Maas gaat voor een brede coalitie met Lokaal Peel en Maas en de VVD. Die kan rekenen op 23 van de 27 zetels in de gemeenteraad.

De keuze van het CDA is gebaseerd op gesprekken met de drie partijen. Het CDA heeft als grootste partij het voortouw bij de coalitie-onderhandelingen.

Uitslag
Volgens lijsttrekker Wim Hermans van het CDA doet de keuze van zijn partij het beste recht aan de verkiezingsuitslag. "Ook biedt ze een solide basis om uitvoering te geven aan de inhoudelijke overeenkomsten tussen de partijen", aldus Hermans. Daarom krijgt een coalitie met drie de voorkeur boven een coalitie van het CDA met alleen de VVD of alleen Lokaal Peel en Maas.

Winnaars
Bij de verkiezingen van 21 maart waren CDA en VVD de winnaars. Het CDA werd de grootste met tien zetels, een winst van een zetel. De VVD ging van drie naar vijf zetels. Lokaal Peel en Maas werd de tweede partij met acht zetels, een verlies van een zetel.

Lees ook: CDA en VVD winnen in Peel en Maas

Als de coalitie definitief rond is, bestaat de oppositie de komende vier jaar uit PvdA/GroenLinks met drie zetels en de eenmansfractie AndersNu.

Peel en Maas kende de afgelopen vier jaar een coalitie van Lokaal Peel en Maas, VVD en PvdA/GroenLinks.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen