Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA gaat voor brede coalitie in Peel en Maas

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 6:16

Het CDA in Peel en Maas gaat voor een brede coalitie met Lokaal Peel en Maas en de VVD. Die kan rekenen op 23 van de 27 zetels in de gemeenteraad.

De keuze van het CDA is gebaseerd op gesprekken met de drie partijen. Het CDA heeft als grootste partij het voortouw bij de coalitie-onderhandelingen.

Uitslag
Volgens lijsttrekker Wim Hermans van het CDA doet de keuze van zijn partij het beste recht aan de verkiezingsuitslag. "Ook biedt ze een solide basis om uitvoering te geven aan de inhoudelijke overeenkomsten tussen de partijen", aldus Hermans. Daarom krijgt een coalitie met drie de voorkeur boven een coalitie van het CDA met alleen de VVD of alleen Lokaal Peel en Maas.

Winnaars
Bij de verkiezingen van 21 maart waren CDA en VVD de winnaars. Het CDA werd de grootste met tien zetels, een winst van een zetel. De VVD ging van drie naar vijf zetels. Lokaal Peel en Maas werd de tweede partij met acht zetels, een verlies van een zetel.

Lees ook: CDA en VVD winnen in Peel en Maas

Als de coalitie definitief rond is, bestaat de oppositie de komende vier jaar uit PvdA/GroenLinks met drie zetels en de eenmansfractie AndersNu.

Peel en Maas kende de afgelopen vier jaar een coalitie van Lokaal Peel en Maas, VVD en PvdA/GroenLinks.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen