Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

CDA gaat voor brede coalitie in Peel en Maas

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 6:16

Het CDA in Peel en Maas gaat voor een brede coalitie met Lokaal Peel en Maas en de VVD. Die kan rekenen op 23 van de 27 zetels in de gemeenteraad.

De keuze van het CDA is gebaseerd op gesprekken met de drie partijen. Het CDA heeft als grootste partij het voortouw bij de coalitie-onderhandelingen.

Uitslag
Volgens lijsttrekker Wim Hermans van het CDA doet de keuze van zijn partij het beste recht aan de verkiezingsuitslag. "Ook biedt ze een solide basis om uitvoering te geven aan de inhoudelijke overeenkomsten tussen de partijen", aldus Hermans. Daarom krijgt een coalitie met drie de voorkeur boven een coalitie van het CDA met alleen de VVD of alleen Lokaal Peel en Maas.

Winnaars
Bij de verkiezingen van 21 maart waren CDA en VVD de winnaars. Het CDA werd de grootste met tien zetels, een winst van een zetel. De VVD ging van drie naar vijf zetels. Lokaal Peel en Maas werd de tweede partij met acht zetels, een verlies van een zetel.

Lees ook: CDA en VVD winnen in Peel en Maas

Als de coalitie definitief rond is, bestaat de oppositie de komende vier jaar uit PvdA/GroenLinks met drie zetels en de eenmansfractie AndersNu.

Peel en Maas kende de afgelopen vier jaar een coalitie van Lokaal Peel en Maas, VVD en PvdA/GroenLinks.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen