Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA, Forum en PVV nek aan nek in Venlo

Geplaatst opwoensdag 20 maart 2019 - 23:51

Het CDA blijft de grootste partij in Venlo na de Provinciale Staten-verkiezingen van woensdag. De partij kreeg 16,8 procent van de stemmen.

De PVV (14,6) blijft de tweede partij van de gemeente, terwijl nieuwkomer Forum voor Democratie (14,0) als derde staat. Het CDA en de PVV leverden iets in ten opzichte van 2015.

Verdubbeld
GroenLinks verdubbelde ook in Venlo, woonplaats van CDA-lijsttrekker Ger Koopmans, het aantal stemmen. De partij ging van 4,1 procent naar 8,4. De VVD, SP, D66 en PvdA wisten woensdag allemaal minder stemmers te overtuigen dan in 2015.

Helft
Ook in Venlo gingen meer mensen naar de stembus dan vier jaar geleden: 50,1 procent tegenover 43,1 procent.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen