Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA en GroenLinks willen 'tikkende tijdbom' Tihange dicht

Geplaatst opdinsdag 22 december 2015 - 11:47

Het CDA en GroenLinks maken zich ernstige zorgen over de incidenten bij de kerncentrale in het Waalse Tihange. Ze willen dat de energiecentrale wordt gesloten.

De fractievoorzitters van beide partijen hebben in het Limburgs parlement vragen gesteld over recente incidenten. Ze spreken van 'een tikkende tijdbom'. GroenLinks heeft al vaker aangedrongen op sluiting van Tihange, maar het CDA deed dat niet eerder zo expliciet.

Russische roulette
Afgelopen vrijdag brak in het niet-nucleaire deel van de centrale, die op zo'n 50 kilometer van Maastricht ligt, brand uit. Een van de reactoren werd daardoor automatisch stilgelegd. Voor de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen was dat reden om te eisen dat de energiecentrale wordt ontmanteld. Volgens de Duitse deelstaatregering speelt België 'Russisch roulette'.

Grote zorgen
Ook in Limburg leven al jaren grote zorgen over de kerncentrale, die de laatste jaren aanhoudend met verschillende problemen kampt. GroenLinks en het CDA willen nu dat het provinciebestuur met de regering van Noord-Rijnland-Westfalen en de Belgen om tafel gaat om te vragen de centrale te sluiten.

Lees ook:
- Kerncentrale Tihange 1 stilgelegd na kleine brand
- Duitse deelstaat eist sluiting Tihange na brand

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht neemt motie over aanpak van Tihange aan
'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
GroenLinks: 'tikkende tijdbom Tihange snel sluiten'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen