Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA en GroenLinks willen 'tikkende tijdbom' Tihange dicht

Geplaatst opdinsdag 22 december 2015 - 11:47

Het CDA en GroenLinks maken zich ernstige zorgen over de incidenten bij de kerncentrale in het Waalse Tihange. Ze willen dat de energiecentrale wordt gesloten.

De fractievoorzitters van beide partijen hebben in het Limburgs parlement vragen gesteld over recente incidenten. Ze spreken van 'een tikkende tijdbom'. GroenLinks heeft al vaker aangedrongen op sluiting van Tihange, maar het CDA deed dat niet eerder zo expliciet.

Russische roulette
Afgelopen vrijdag brak in het niet-nucleaire deel van de centrale, die op zo'n 50 kilometer van Maastricht ligt, brand uit. Een van de reactoren werd daardoor automatisch stilgelegd. Voor de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen was dat reden om te eisen dat de energiecentrale wordt ontmanteld. Volgens de Duitse deelstaatregering speelt Belgiƫ 'Russisch roulette'.

Grote zorgen
Ook in Limburg leven al jaren grote zorgen over de kerncentrale, die de laatste jaren aanhoudend met verschillende problemen kampt. GroenLinks en het CDA willen nu dat het provinciebestuur met de regering van Noord-Rijnland-Westfalen en de Belgen om tafel gaat om te vragen de centrale te sluiten.

Lees ook:
- Kerncentrale Tihange 1 stilgelegd na kleine brand
- Duitse deelstaat eist sluiting Tihange na brand

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht neemt motie over aanpak van Tihange aan
'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale
GroenLinks: 'tikkende tijdbom Tihange snel sluiten'
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen