Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA en GroenLinks willen 'tikkende tijdbom' Tihange dicht

Geplaatst opdinsdag 22 december 2015 - 11:47

Het CDA en GroenLinks maken zich ernstige zorgen over de incidenten bij de kerncentrale in het Waalse Tihange. Ze willen dat de energiecentrale wordt gesloten.

De fractievoorzitters van beide partijen hebben in het Limburgs parlement vragen gesteld over recente incidenten. Ze spreken van 'een tikkende tijdbom'. GroenLinks heeft al vaker aangedrongen op sluiting van Tihange, maar het CDA deed dat niet eerder zo expliciet.

Russische roulette
Afgelopen vrijdag brak in het niet-nucleaire deel van de centrale, die op zo'n 50 kilometer van Maastricht ligt, brand uit. Een van de reactoren werd daardoor automatisch stilgelegd. Voor de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen was dat reden om te eisen dat de energiecentrale wordt ontmanteld. Volgens de Duitse deelstaatregering speelt België 'Russisch roulette'.

Grote zorgen
Ook in Limburg leven al jaren grote zorgen over de kerncentrale, die de laatste jaren aanhoudend met verschillende problemen kampt. GroenLinks en het CDA willen nu dat het provinciebestuur met de regering van Noord-Rijnland-Westfalen en de Belgen om tafel gaat om te vragen de centrale te sluiten.

Lees ook:
- Kerncentrale Tihange 1 stilgelegd na kleine brand
- Duitse deelstaat eist sluiting Tihange na brand

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht neemt motie over aanpak van Tihange aan
'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale
GroenLinks: 'tikkende tijdbom Tihange snel sluiten'
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen