Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA en D66 willen duidelijkheid over tijdelijke huisvesting

Geplaatst opmaandag 8 januari 2018 - 13:17

D66 en CDA in het Limburgs Parlement willen opheldering over het precieze standpunt van het provinciebestuur over de huisvesting van arbeidsmigranten op bedrijventerreinen.

Gemeenten in Noord-Limburg hebben daar een plan voor op tafel gelegd.

Bedenkingen
D66-gedeputeerde Hans Teunissen heeft dat plan omarmd. Maar SP-gedeputeerde Daan Prevoo ziet het niet echt zitten en heeft bedenkingen.

Duidelijkheid
Daarom gaan de coalitiepartijen D66 en CDA vrijdag in een
Statencommissie mondelinge vragen stellen over de kwestie. Zij eisen duidelijkheid over wat nu het standpunt van het provinciebestuur is.

Plausibel
Ze noemen de uitleg van gedeputeerde Teunissen in ieder geval 'zeer plausibel'. Volgens de gedeputeerde gaat het om tijdelijke arbeiders waarvoor geen huisvesting binnen woonkernen beschikbaar is. Daarom moet wat worden gedaan aan die 'noodsituatie'.

Duurzame woningen
Maar volgens gedeputeerde Prevoo moeten ook tijdelijke werknemers kunnen ontspannen en winkelen. Hij pleit voor 'duurzame woningen'.
D66 en CDA willen vrijdag in de statencommissie ook horen wat de behoeften van de tijdelijke arbeidsmigranten zelf zijn. En op welke manier zij worden betrokken bij het zoeken naar de juiste huisvesting.

Ook stellen ze voor om te bekijken of kantoren geschikt kunnen worden gemaakt voor tijdelijke of permanente bewoning. Dat moet dan gebeuren in samenwerking met gemeenten en private partijen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen