Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA en D66: geef die carnavalswagens ontheffing

Geplaatst opvrijdag 18 december 2015 - 16:29

De provinciale politiek duikt op de problemen van de carnavalswagens uit Stein, die niet meer over de A76 naar België mogen.

CDA en D66 in Provinciale Staten vinden het maar flauwekul dat Rijkswaterstaat geen ontheffing verleent voor de praalwagens, om via de A76 over de Maas naar België te rijden. Daar doen de Nederlands-Limburgse wagens altijd mee aan halfvastenoptochten.

Verkeerswet
Deze week werd duidelijk dat de route over de snelweg geen haalbare kaart is. Dat laat de wegenverkeerswet niet toe. Gezocht wordt nu naar een andere manier om de wagens in België te krijgen.

CDA-statenlid Max Ruiters en zijn collega Leon Vaessen van D66 vinden dat te dol voor woorden. "Regels zijn er om dingen mogelijk te maken, niet om belemmerend te werken", zeggen ze in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur.

Lees ook: Ontheffing voor carnavalswagens A76 onmogelijk

Uitwisseling
Het gaat hier om een goed voorbeeld van Eurogionale culturele uitwisseling. Daar moet een goede oplossing voor mogelijk zijn, zeggen Ruiters en Vaessen.

Ze willen dat het provinciebestuur zich 'tot in hoogste instantie' inzet voor een ontheffing voor de wagenbouwers uit Stein en omgeving

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Belgische politie begeleidt praalwagens naar halfvasten
Praalwagens tóch met toestemming over snelweg naar België
Ontheffing voor carnavalswagens A76 onmogelijk
Van Helvert vraagt hulp minister voor carnavalswagens
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen