Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA en D66: geef die carnavalswagens ontheffing

Geplaatst opvrijdag 18 december 2015 - 16:29

De provinciale politiek duikt op de problemen van de carnavalswagens uit Stein, die niet meer over de A76 naar België mogen.

CDA en D66 in Provinciale Staten vinden het maar flauwekul dat Rijkswaterstaat geen ontheffing verleent voor de praalwagens, om via de A76 over de Maas naar België te rijden. Daar doen de Nederlands-Limburgse wagens altijd mee aan halfvastenoptochten.

Verkeerswet
Deze week werd duidelijk dat de route over de snelweg geen haalbare kaart is. Dat laat de wegenverkeerswet niet toe. Gezocht wordt nu naar een andere manier om de wagens in België te krijgen.

CDA-statenlid Max Ruiters en zijn collega Leon Vaessen van D66 vinden dat te dol voor woorden. "Regels zijn er om dingen mogelijk te maken, niet om belemmerend te werken", zeggen ze in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur.

Lees ook: Ontheffing voor carnavalswagens A76 onmogelijk

Uitwisseling
Het gaat hier om een goed voorbeeld van Eurogionale culturele uitwisseling. Daar moet een goede oplossing voor mogelijk zijn, zeggen Ruiters en Vaessen.

Ze willen dat het provinciebestuur zich 'tot in hoogste instantie' inzet voor een ontheffing voor de wagenbouwers uit Stein en omgeving

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Belgische politie begeleidt praalwagens naar halfvasten
Praalwagens tóch met toestemming over snelweg naar België
Ontheffing voor carnavalswagens A76 onmogelijk
Van Helvert vraagt hulp minister voor carnavalswagens
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen