Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: 'Economie profiteert van sneller internet'

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 12:05

Het CDA in het Limburgs Parlement vindt de afspraken in het coalitie-akkoord over snel internet in het buitengebied niet ver genoeg gaan.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen van CDA-statenlid John Verhoijsen.

Hij pleit voor een meer activistische houding. Die moet leiden tot een concreet actieplan van provincie, rijk en gemeenten samen.

45.000,- euro
De coalitie van CDA, SP, VVD, D66 en PvdA heeft afgesproken dat de provincie slechts een 'faciliterende rol' speelt. Dat wil zeggen dat initiatieven worden ondersteund en aangejaagd. Zo kreeg het initiatief Glasweb Venray eerder een stimuleringssubsidie van 45 duizend euro om klanten te werven.

Economie profiteert
Financiële betrokkenheid van de provincie bij de daadwerkelijke uitvoering van een project is alleen aan de orde als dat geld later ook weer terugvloeit in de provinciekas uit de inkomsten van het betreffende project. Over die afspraak laat CDA-statenlid Verhoijsen zich niet uit. Wel stelt hij dat 'de hele economie profiteert van een uitstekende digitale infrastructuur'.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Snel internet in buitengebieden stuk dichterbij
Aantal CDA-burgemeesters in Limburg daalt
VVD verliest in Limburg meer dan het landelijk gemiddelde
CDA, VVD, PvdA, SP en D66 praten over coalitie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten