Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA-congres: Cultuursubsidies moeten eerlijker verdeeld

Geplaatst opzaterdag 7 november 2015 - 20:47

De Tweede Kamerfractie van het CDA moet zich inzetten voor een eerlijker verdeling van de Rijkssubsidies aan culturele instellingen.

Een motie van die strekking is unaniem aangenomen door het landelijk CDA-congres in Utrecht. Ze was ingediend door het CDA-Limburg.

Grote verschillen
Onlangs bleek uit een berekening dat Amsterdam 145 euro cultuursubsidie krijgt per inwoner. Zeeland, Brabant en Limburg ontvangen samen maar 1,33 euro per inwoner.
Het CDA-Limburg noemt dat krom en onacceptabel. Eerder uitte CDA-gedeputeerde Ger Koopmans al felle kritiek op de 'scheve verhouding'.

Blij met steun
Hij is dan ook erg tevreden met de steun van zijn partij. Het bewijst dat het CDA nog steeds oog heeft voor de regio. Het versterkt ook de lobby die wij in Den Haag voeren voor een eerlijker verdeling van de cultuurgelden, aldus Koopmans.

Geld verdelen
Hij wijst er op dat de VVD-woordvoerder cultuur in de Tweede Kamer - Michiel van Veen - eerder al heeft laten weten dat het geld anders moet worden verdeeld.
De motie van zaterdag is dan ook een nieuwe stap vooruit, zegt gedeputeerde Ger Koopmans.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Schietbaan kazerne Budel voor Limburgse sportschutters'
Dans Theater Podium Kunst Cultuur
Koopmans niet tevreden met advies over cultuursubsidies
Provincie trekt portemonnee voor muurschilderingen
CDA wil eind aan kromme verdeling aan culturele instellingen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen