Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA-congres: Cultuursubsidies moeten eerlijker verdeeld

Geplaatst opzaterdag 7 november 2015 - 20:47

De Tweede Kamerfractie van het CDA moet zich inzetten voor een eerlijker verdeling van de Rijkssubsidies aan culturele instellingen.

Een motie van die strekking is unaniem aangenomen door het landelijk CDA-congres in Utrecht. Ze was ingediend door het CDA-Limburg.

Grote verschillen
Onlangs bleek uit een berekening dat Amsterdam 145 euro cultuursubsidie krijgt per inwoner. Zeeland, Brabant en Limburg ontvangen samen maar 1,33 euro per inwoner.
Het CDA-Limburg noemt dat krom en onacceptabel. Eerder uitte CDA-gedeputeerde Ger Koopmans al felle kritiek op de 'scheve verhouding'.

Blij met steun
Hij is dan ook erg tevreden met de steun van zijn partij. Het bewijst dat het CDA nog steeds oog heeft voor de regio. Het versterkt ook de lobby die wij in Den Haag voeren voor een eerlijker verdeling van de cultuurgelden, aldus Koopmans.

Geld verdelen
Hij wijst er op dat de VVD-woordvoerder cultuur in de Tweede Kamer - Michiel van Veen - eerder al heeft laten weten dat het geld anders moet worden verdeeld.
De motie van zaterdag is dan ook een nieuwe stap vooruit, zegt gedeputeerde Ger Koopmans.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Schietbaan kazerne Budel voor Limburgse sportschutters'
Dans Theater Podium Kunst Cultuur
Koopmans niet tevreden met advies over cultuursubsidies
Provincie trekt portemonnee voor muurschilderingen
CDA wil eind aan kromme verdeling aan culturele instellingen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen