Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA-congres: Cultuursubsidies moeten eerlijker verdeeld

Geplaatst opzaterdag 7 november 2015 - 20:47

De Tweede Kamerfractie van het CDA moet zich inzetten voor een eerlijker verdeling van de Rijkssubsidies aan culturele instellingen.

Een motie van die strekking is unaniem aangenomen door het landelijk CDA-congres in Utrecht. Ze was ingediend door het CDA-Limburg.

Grote verschillen
Onlangs bleek uit een berekening dat Amsterdam 145 euro cultuursubsidie krijgt per inwoner. Zeeland, Brabant en Limburg ontvangen samen maar 1,33 euro per inwoner.
Het CDA-Limburg noemt dat krom en onacceptabel. Eerder uitte CDA-gedeputeerde Ger Koopmans al felle kritiek op de 'scheve verhouding'.

Blij met steun
Hij is dan ook erg tevreden met de steun van zijn partij. Het bewijst dat het CDA nog steeds oog heeft voor de regio. Het versterkt ook de lobby die wij in Den Haag voeren voor een eerlijker verdeling van de cultuurgelden, aldus Koopmans.

Geld verdelen
Hij wijst er op dat de VVD-woordvoerder cultuur in de Tweede Kamer - Michiel van Veen - eerder al heeft laten weten dat het geld anders moet worden verdeeld.
De motie van zaterdag is dan ook een nieuwe stap vooruit, zegt gedeputeerde Ger Koopmans.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Karel Leunissen stopt als voorzitter van CDA-Limburg
'Schietbaan kazerne Budel voor Limburgse sportschutters'
Dans Theater Podium Kunst Cultuur
Koopmans niet tevreden met advies over cultuursubsidies
Provincie trekt portemonnee voor muurschilderingen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen