Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA buigt zich over veroordeeld raadslid Julien Penders

Geplaatst opmaandag 6 juli 2015 - 18:53

De landelijke integriteitscommissie van het CDA gaat onderzoek doen naar raadslid Julien Penders uit Echt-Susteren.

De 26-jarige Penders werd maandag in hoger beroep veroordeeld voor mishandeling.

Schedelbreuk
Hij kreeg een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Penders mishandelde op kerstavond 2011 een cafébezoeker zo ernstig dat die een schedelbreuk opliep.

'Incident'
De veroordeling heeft geen gevolgen voor CDA'er Penders. Hij mag van de lokale afdeling van de partij zijn zetel in de gemeenteraad behouden. Volgens het CDA Echt-Susteren gaat het om een incident en hebben de inwoners van de gemeente nog steeds vertrouwen in Penders.

Lees ook: Geweldpleger Penders blijft raadslid Echt-Susteren

Integriteitscommissie
Toch opent de integriteitscommissie van de partij een onderzoek. "We gaan praten met de de heer Penders en de lokale afdeling. De kous is hiermee dus nog niet af", laat een woordvoerder van de partij weten. "Na de gesprekken neemt de commissie een bindend besluit over de positie van de heer Penders."

Zorgvuldig
Het CDA verwacht dat het onderzoek tegen het eind van de zomer klaar is. "We hebben nooit eerder een zaak als deze gehad. We willen er zorgvuldig mee omgaan", aldus de woordvoerder van het CDA.
Penders heeft altijd ontkend dat hij het slachtoffer geslagen heeft, maar het gerechtshof vindt dat op basis van getuigenverklaringen en herkenning van het slachtoffer ongeloofwaardig.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren
Veroordeeld CDA-raadslid Julien Penders vecht straf aan
CDA-raadslid Penders eerder veroordeeld voor mishandeling
CDA Echt-Susteren wast handen in onschuld in zaak-Penders
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen