Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: bedrijventerrein bij MAA alternatief voor megaloods

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 7:26

Het CDA in het Limburgs Parlement vindt bedrijventerrein Aviation Valley bij Maastricht Aachen Airport (MAA) een goed alternatief voor het grote distributiecentrum dat langs de Noorderbrug bij de wijk Limmel gebouwd zou worden.

Tegen het plan van zakenman en grondeigenaar Rien Leeijen om een megaloods te bouwen tussen de wijk Limmel en de Maas is massaal protest ontstaan.

Lees ook: Honderden bij protest tegen distributiecentrum Limmel

Woningen
Ook de gemeenteraad is unaniem tegen deze locatie. Zij wil dat er vastgehouden wordt aan het plan voor ruim 800 woningen in het gebied. In schriftelijke vragen noemt CDA-statenlid Wouter IJpelaar het ongewenst dat op het zogeheten Trega-terrein een grote city hub annex megaloods komt waar spullen worden overgeladen die met elektrische busjes naar het centrum van Maastricht worden vervoerd. "Zo'n cityhub past daar niet. Het terrein is het meest geschikt voor woningbouw", stelt IJpelaar.

Goed alternatief
IJpelaar ziet het bedrijventerrein bij het vliegveld in Beek als een reëel alternatief, dat goed aansluit bij de functie van MAA. Bovendien bezit zakenman Rien Leeijen daar 27 hectare grond. Zelf noemde Leeijen MAA eerder in De Limburger 'te ver weg'. Maar dat vindt het CDA dus niet.

Lees ook: Geschrokken van reacties: plan megaloods Limmel opgeschort

Van het provinciebestuur wil statenlid IJpelaar weten wat het van de gang van zaken vindt en of zij het bedrijventerrein ook als een goed alternatief ziet. Ook wil hij opheldering over de termijn die verbonden is aan de ontwikkeling van de 27 hectare grond bij het vliegveld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen