Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: afblazen bijeenkomst Belevenispark is onacceptabel

Geplaatst opzondag 31 januari 2016 - 13:21

Het is onacceptabel dat de informatiebijeenkomst over de plannen voor het Belevenispark in Heel is afgelast na aanwijzingen voor ordeverstoringen.

Dat zegt het CDA in Maasgouw. De bijeenkomst had zondag moeten plaatsvinden.

Tegenstanders
Het Belevenispark van zorginstelling Daelzicht moet een attractiepark worden voor gehandicapten en demente ouderen. Het plan bevindt zich in een vergevorderd stadium. Volgens Daelzicht waren er signalen dat tegenstanders zich mobiliseerden om de bijeenkomst te verstoren.

Kwalijke zaak
Dat de bijeenkomst niet doorgaat, is volgens het CDA een kwalijke zaak, omdat omwonenden hebben behoefte aan informatie. De partij gaat vragen stellen over de kwestie. Ze wil weten hoe concreet de bewijzen waren voor ordeverstoringen.

Lees ook: Tegenstanders Belevenispark Heel: wij intimideren niet.

Het 25 hectare grote Belevenispark moet een eigen hotel, restaurant, wellnesscentrum en theater krijgen. Het zou jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers moeten trekken.

Vraagtekens
Het park moet verrijzen op het eigen terrein van Daelzicht aan de Heerbaan in Heel. Omwonenden hebben een actiegroep tegen het plan opgericht. Ook in de provinciale en landelijke politiek worden vraagtekens bij het plan gezet.

Lees hier meer nieuwsberichten over het Belevenispark.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Attractiepark voor gehandicapten mikt op 600.000 bezoekers
Buurt richt platform op tegen Belevenispark in Heel
'Tegenstand belevenispark Daelzicht wordt gemobiliseerd'
Daelzicht stopt met plan voor Belevenispark in Heel
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen