Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: Actie voor verplichte zonnepanelen op daken bedrijven

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 12:34

Het CDA in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur een brief stuurt aan de partijen die bij de vorming van een nieuwe regering zijn betrokken, over verplichte zonnepanelen op daken van bedrijven en bijvoorbeeld winkelcentra.

CDA-statenlid Emma Palmen ziet daarvoor in de kabinetsformatie ‘een uitgelezen kans’, zo blijkt uit schriftelijke vragen.

Juridisch
In december vorig jaar nam het Limburgs Parlement met 27 tegen 20 stemmen een motie van Palmen aan om er bij het ministerie van Economische Zaken en de Tweede Kamer op aan te dringen zo’n verplichting juridisch mogelijk te maken. Juist bij een kabinetsformatie kan dat geregeld worden, zo vindt Palmen. In de motie staat dat het niet wenselijk is om landbouwgronden en (natuur)gebieden waar dat nu niet mag, toch vol te leggen met zonnepanelen ‘zo lang er nog lege beschikbare daken zijn’.

Tekort aan arbeidskrachten
In haar vragen informeert Palmen ook naar de toegezegde overzicht naar het tekort aan arbeidskrachten in de duurzame sector. Volgens haar zou dat er al eind januari moeten zijn geweest. Ook wil zij weten hoe het staat met het beloofde meldpunt voor praktijkproblemen bij verduurzaming en naar de mogelijkheid om ook kerkgebouwen te verduurzamen.

Het provinciebestuur bestaat momenteel overigens alleen uit waarnemend gouverneur Johan Remkes. Er zijn op dit moment geen gedeputeerden nadat het vorige provinciebestuur een kleine maand geleden opstapte vanwege een motie van wantrouwen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen