Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: Actie voor verplichte zonnepanelen op daken bedrijven

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 12:34

Het CDA in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur een brief stuurt aan de partijen die bij de vorming van een nieuwe regering zijn betrokken, over verplichte zonnepanelen op daken van bedrijven en bijvoorbeeld winkelcentra.

CDA-statenlid Emma Palmen ziet daarvoor in de kabinetsformatie ‘een uitgelezen kans’, zo blijkt uit schriftelijke vragen.

Juridisch
In december vorig jaar nam het Limburgs Parlement met 27 tegen 20 stemmen een motie van Palmen aan om er bij het ministerie van Economische Zaken en de Tweede Kamer op aan te dringen zo’n verplichting juridisch mogelijk te maken. Juist bij een kabinetsformatie kan dat geregeld worden, zo vindt Palmen. In de motie staat dat het niet wenselijk is om landbouwgronden en (natuur)gebieden waar dat nu niet mag, toch vol te leggen met zonnepanelen ‘zo lang er nog lege beschikbare daken zijn’.

Tekort aan arbeidskrachten
In haar vragen informeert Palmen ook naar de toegezegde overzicht naar het tekort aan arbeidskrachten in de duurzame sector. Volgens haar zou dat er al eind januari moeten zijn geweest. Ook wil zij weten hoe het staat met het beloofde meldpunt voor praktijkproblemen bij verduurzaming en naar de mogelijkheid om ook kerkgebouwen te verduurzamen.

Het provinciebestuur bestaat momenteel overigens alleen uit waarnemend gouverneur Johan Remkes. Er zijn op dit moment geen gedeputeerden nadat het vorige provinciebestuur een kleine maand geleden opstapte vanwege een motie van wantrouwen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen