Overslaan en naar de inhoud gaan

CBS: Minder sterfgevallen in Limburg laatste week van 2021

Geplaatst opvrijdag 7 januari 2022 - 9:15

In de laatste week van 2021 zijn minder mensen overleden dan in dezelfde week een jaar eerder. Dat meldt het statistiekbureau CBS op basis van voorlopige cijfers.

In Limburg overleden 286 mensen. Dat zijn er 17 minder dan een jaar eerder.

Landelijk
In december overleden in heel Nederland naar schatting 3500 mensen. Dat zijn 300 meer dan verwacht waardoor er voor het eerst in lange tijd net geen sprake is van oversterfte. Al sinds half oktober ligt het wekelijkse sterftecijfer hoger dan verwacht.

Oversterfte betekent dat meer mensen overlijden dan te verklaren valt door gebruikelijke schommelingen in het sterftecijfer. Gemiddeld overleden in december - net als in november - per week bijna 900 meer mensen dan verwacht. De onderzoekers hebben dat ingeschat door te kijken naar sterfgevallen van voorgaande jaren en trends in de bevolkingsstatistieken.

Coronavirus
Het CBS weet nog niet waaraan deze mensen zijn overleden. Wel is bekend van vorige coronagolven dat de oversterfte grotendeels werd verklaard door Covid-19. In week 52 registreerde het RIVM 105 overleden Covid-19-patiënten. In heel december overleden 1355 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Vooral de sterfte onder 80-plussers is gedaald. In alle andere weken van december was er wel oversterfte.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen