Overslaan en naar de inhoud gaan

CBS: Horecazaken in Limburg massaal aan corona-infuus

Geplaatst opmaandag 16 november 2020 - 11:51

Horecazaken in Limburg maken vanwege de coronacrisis massaal gebruik van de financiële overheidssteun.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die LocalFocus op een rijtje heeft gezet.

Boven landelijk gemiddelde
In Limburg heeft bijna 77 procent van alle horecazaken coronasteun ontvangen. De ondernemers kregen tussen de start van de crisis en begin oktober een of meer tegemoetkomingen, stelt het CBS.

Dat is volgens onderzoekers van het CBS ook terug te zien in de gemeentecijfers. Roermond spant hierin de kroon. Daar krijgen 245 van de 295 horecavestigingen een financiële tegemoetkoming. Venlo komt op de tweede plek, waar 83 procent van de bedrijven hulp van de overheid krijgen. Dat komt erop neer dat 340 van de 415 horecazaken aan de bel hebben getrokken. Nederweert en Stein maken het minst gebruik van de coronasteunmaatregelen.

Landelijk liggen er gemiddeld 73,5 procent van de vestigingen aan het corona-infuus. Daarnaast vraagt zo'n 27 procent van bedrijven buiten de horeca om steun.

Daling
Horecaondernemers moeten een zware klap incasseren tijdens de coronacrisis. Half oktober moesten de deuren van horecazaken opnieuw op slot op last van de overheid. De omzet van de horecabranche daalde als geheel in het tweede kwartaal van dit jaar met zo'n 57 procent ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit de cijfers van het CBS.

Voor het einde van de week laat premier Mark Rutte weten of restaurants en cafés voor de kerst weer open mogen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen