uitvaart, overlijden, overleden, crematie, begrafenis (stock)

Tweede golf: (nog) geen piek in sterfgevallen in Limburg

Er is in Limburg vooralsnog geen nieuwe piek zichtbaar in het aantal sterfgevallen. Landelijk kwamen er wel meer mensen te overlijden vanwege de tweede golf van de corona-epidemie.

iStock-1047985270
Aantal Limburgse tienermoeders in tien jaar tijd gehalveerd

Limburg telt steeds minder tienermoeders. In de afgelopen tien jaar is dat aantal gehalveerd: van 179 in 2011 naar 89 bij de start van dit jaar.

Bedreiging met mes (15 sep 2019)
Aantal moordslachtoffers in Limburg op landelijk gemiddelde

39 mensen werden tussen 2015 en 2019 in Limburg slachtoffer van moord of doodslag.

verplichte horecasluiting, leeg terras (stock)
Limburgse bedrijven maken meest gebruik van coronasteun

De helft van de bedrijven in Limburg maakt gebruik van een financiële regeling in verband met de coronacrisis.

ziekenhuis, infuus, covid-19, corona, beschermende kleding (stock)
CBS: ruim 10.000 coronadoden tijdens eerste golf

Tijdens de eerste coronagolf dit voorjaar stierven ruim 10.000 mensen in Nederland aan vastgestelde of vermoedelijke covid-19.

Afval_HD
Kaart: hoeveel afval werd er in jouw gemeente opgehaald?

In de gemeente Horst aan de Maas werd vorig jaar met 680,9 kilo het meeste huishoudelijke afval per inwoner opgehaald van Limburg. Peel en Maas (674,8 kilo per inwoner) en Gennep (613,6 kilo) volgen.

stock huurwoning te huur huurprijzen
Grootste stijging huurprijzen in zes jaar in Limburg

De huurprijzen van Limburgse woningen zijn in juli 2020 met gemiddeld 2,6 procent omhoog gegaan ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de grootste stijging sinds 2014.

stock drugsgebruik drugs
Veel overlast door drugsgebruik en -handel in grensregio's

Veel Limburgers zien dat er wel eens drugs wordt gebruikt of verhandeld in hun eigen buurt. Met name in de grensregio krijgen inwoners hier vaak mee te maken en ervaren ze er veel overlast door.

Hitte
Meer mensen overleden tijdens hittegolf

Tijdens de hittegolf van 10 tot en met 16 augustus zijn meer mensen overleden dan een jaar eerder. In onze provincie stierven 206 Limburgers. Dat zijn er zestien meer dan in diezelfde week in 2019 het geval was.

Hotels Hotel Hotelovernachting
Fors minder toeristen bezoeken Limburg door coronacrisis

Hotels, campings en andere toeristische accommodaties zijn in Limburg hard geraakt door de coronacrisis. Het aantal gasten nam in onze provincie met ruim 70 procent af.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app