Overslaan en naar de inhoud gaan

Cave Experience in Valkenburg uitgebreid met Cave Cinema

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2015 - 8:17

De Cave Experience, de multimediale licht- en geluidsinstallatie in de Valkenburgse Gemeentegrot, is uitgebreid met de Cave Cinema.

Tweemaal per dag wordt in de grot de film Frozen vertoond.

Geslaagde proef
De Cave Experience is enkele weken geleden al bij wijze van proef begonnen met het vertonen van de populaire Walt Disney-film.
Een geslaagd experiment, zo blijkt. Volgens de organisatoren zijn er namelijk al meer dan 2500 bezoekers op de filmvertoning afgekomen.

Ingekorte versie
Reden genoeg voor de Gemeentegrot om door te gaan met de Cave Cinema in het Romeinse gedeelte van de grot. Tot en met zondag 25 oktober wordt de film van woensdag tot en met zondag twee keer per dag vertoond. In verband met de temperatuur in de grot en de aandachtsspanne van veel jongere kinderen, is de film wel wat ingekort ten opzichte van zijn reguliere bioscoopversie.

Na 25 oktober start de opbouw van de jaarlijkse kerstmarkt in de grot. Zodra de kerstmarkt voorbij is, worden de filmvoorstellingen hervat.

Bezoekersaantallen
De Cave Experience kan de opsteker van het succes van de Cave Cinema goed gebruiken. Het lichten geluidspektakel startte begin vorig jaar in een poging de bezoekersaantallen van de Gemeentegrot op te krikken. Maar in plaats van dat die aantallen omhoog gingen - de hoop was om de 90.000 aan te tikken - gingen die in 2014 nog verder omlaag naar een historisch dieptepunt van ongeveer 65.000 bezoekers. Dit jaar is er een voorzichtige opleving van zo’n 4 procent te zien.

Bredere doelgroep
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft nog wat kanttekeningen bij de huidige opzet van de Cave Experience. De show die voor volgend jaar in voorbereiding is, zou een 'bredere en meer toegankelijke vorm' moeten krijgen. Onder meer door ‘grotere namen’ in de show te verwerken, moet die een bredere doelgroep aanspreken.

YouTube
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cave Experience: popvideo's in Valkenburgse mergelgrot
Selah Sue en Douwe Bob naar ondergronds festival Valkenburg
Opbouw van kerstmarkt in grot vertraagd door vleermuizen
Valkenburg decor voor Nationale Sinterklaasfilm
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen