Overslaan en naar de inhoud gaan

Cave Experience in Valkenburg uitgebreid met Cave Cinema

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2015 - 8:17

De Cave Experience, de multimediale licht- en geluidsinstallatie in de Valkenburgse Gemeentegrot, is uitgebreid met de Cave Cinema.

Tweemaal per dag wordt in de grot de film Frozen vertoond.

Geslaagde proef
De Cave Experience is enkele weken geleden al bij wijze van proef begonnen met het vertonen van de populaire Walt Disney-film.
Een geslaagd experiment, zo blijkt. Volgens de organisatoren zijn er namelijk al meer dan 2500 bezoekers op de filmvertoning afgekomen.

Ingekorte versie
Reden genoeg voor de Gemeentegrot om door te gaan met de Cave Cinema in het Romeinse gedeelte van de grot. Tot en met zondag 25 oktober wordt de film van woensdag tot en met zondag twee keer per dag vertoond. In verband met de temperatuur in de grot en de aandachtsspanne van veel jongere kinderen, is de film wel wat ingekort ten opzichte van zijn reguliere bioscoopversie.

Na 25 oktober start de opbouw van de jaarlijkse kerstmarkt in de grot. Zodra de kerstmarkt voorbij is, worden de filmvoorstellingen hervat.

Bezoekersaantallen
De Cave Experience kan de opsteker van het succes van de Cave Cinema goed gebruiken. Het lichten geluidspektakel startte begin vorig jaar in een poging de bezoekersaantallen van de Gemeentegrot op te krikken. Maar in plaats van dat die aantallen omhoog gingen - de hoop was om de 90.000 aan te tikken - gingen die in 2014 nog verder omlaag naar een historisch dieptepunt van ongeveer 65.000 bezoekers. Dit jaar is er een voorzichtige opleving van zo’n 4 procent te zien.

Bredere doelgroep
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft nog wat kanttekeningen bij de huidige opzet van de Cave Experience. De show die voor volgend jaar in voorbereiding is, zou een 'bredere en meer toegankelijke vorm' moeten krijgen. Onder meer door ‘grotere namen’ in de show te verwerken, moet die een bredere doelgroep aanspreken.

YouTube
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cave Experience: popvideo's in Valkenburgse mergelgrot
Selah Sue en Douwe Bob naar ondergronds festival Valkenburg
Opbouw van kerstmarkt in grot vertraagd door vleermuizen
Valkenburg decor voor Nationale Sinterklaasfilm
Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen