Overslaan en naar de inhoud gaan

Cave Experience in Valkenburg uitgebreid met Cave Cinema

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2015 - 8:17

De Cave Experience, de multimediale licht- en geluidsinstallatie in de Valkenburgse Gemeentegrot, is uitgebreid met de Cave Cinema.

Tweemaal per dag wordt in de grot de film Frozen vertoond.

Geslaagde proef
De Cave Experience is enkele weken geleden al bij wijze van proef begonnen met het vertonen van de populaire Walt Disney-film.
Een geslaagd experiment, zo blijkt. Volgens de organisatoren zijn er namelijk al meer dan 2500 bezoekers op de filmvertoning afgekomen.

Ingekorte versie
Reden genoeg voor de Gemeentegrot om door te gaan met de Cave Cinema in het Romeinse gedeelte van de grot. Tot en met zondag 25 oktober wordt de film van woensdag tot en met zondag twee keer per dag vertoond. In verband met de temperatuur in de grot en de aandachtsspanne van veel jongere kinderen, is de film wel wat ingekort ten opzichte van zijn reguliere bioscoopversie.

Na 25 oktober start de opbouw van de jaarlijkse kerstmarkt in de grot. Zodra de kerstmarkt voorbij is, worden de filmvoorstellingen hervat.

Bezoekersaantallen
De Cave Experience kan de opsteker van het succes van de Cave Cinema goed gebruiken. Het lichten geluidspektakel startte begin vorig jaar in een poging de bezoekersaantallen van de Gemeentegrot op te krikken. Maar in plaats van dat die aantallen omhoog gingen - de hoop was om de 90.000 aan te tikken - gingen die in 2014 nog verder omlaag naar een historisch dieptepunt van ongeveer 65.000 bezoekers. Dit jaar is er een voorzichtige opleving van zo’n 4 procent te zien.

Bredere doelgroep
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft nog wat kanttekeningen bij de huidige opzet van de Cave Experience. De show die voor volgend jaar in voorbereiding is, zou een 'bredere en meer toegankelijke vorm' moeten krijgen. Onder meer door ‘grotere namen’ in de show te verwerken, moet die een bredere doelgroep aanspreken.

YouTube
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Cave Experience: popvideo's in Valkenburgse mergelgrot
Selah Sue en Douwe Bob naar ondergronds festival Valkenburg
Opbouw van kerstmarkt in grot vertraagd door vleermuizen
Valkenburg decor voor Nationale Sinterklaasfilm
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen