Overslaan en naar de inhoud gaan

Catharinaschool Heerlen sluit twee weken de deuren

Geplaatst opzaterdag 14 maart 2020 - 21:41

De Heerlense Catharinaschool sluit met ingang van maandag 16 maart voor een periode van twee weken de deuren.

Dat heeft de school zaterdag aan de ouders laten weten.

Ziek thuis
De schoolleiding zegt dat vanwege de aangescherpte regels van het kabinet vanwege het coronavirus maar de helft van het personeel aanwezig is. Mensen met milde verkoudheidsklachten moeten uit voorzorg namelijk thuisblijven.

Verhoogd risico
In de mededeling van de directie is verder te lezen dat er 'bij een bovengemiddeld aantal leerlingen sprake is van een vergroot medisch risico'. De Catharinaschool is een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK), aangesloten bij scholenkoepel Innovo.

Opvangstress
Voor de ouders betekent de sluiting dat ze op korte termijn opvang moeten regelen voor hun kinderen, die vaak toch al extra zorg en aandacht nodig hebben. Eerder deze week besloot het kabinet de scholen in Nederland open te houden zodat ouders kunnen blijven doorwerken. Op dat besluit is veel kritiek, ook van medisch specialisten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen