Overslaan en naar de inhoud gaan

Cateraars afgebeld na persmoment: 'Huilende bruid belde me'

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2020 - 20:47

Limburgse cateraars zijn niet blij met het advies van het kabinet om thuis geen feesten en partijen meer te organiseren.

Opdrachten voor het verzorgen thuisfeestjes worden op grote schaal teruggetrokken, blijkt uit een rondgang van L1 langs een aantal cateringbedrijven in Limburg. Premier Rutte gaf in een persconferentie dinsdagavond het dringende advies thuis niet meer dan zes gasten te ontvangen en thuisfeestjes te schrappen.

Lees ook: Corona: Geen polonaise, geen feestjes thuis

'Huilende bruid aan de lijn'
De agenda van cateringbedrijf Maurice Kikken uit Ulestraten is voor dit weekend vrijwel leeggeveegd na de persconferentie. "We hebben een huilende bruid aan de lijn gehad", zegt Kikken. "Ze had alles op anderhalve meter geregeld. Het vertrouwen van de mensen was terug, en ineens paf. De herfst zie ik somber in."

Geen barbecue
Een cateraar in Roermond zag hetzelfde gebeuren voor komend weekend. "De zomer maakte weinig goed", zegt de leidinggevende van Partyservice Cox. "Barbecues gaan ook niet door, als het nu al doorgaat is het voor 10 à 12 personen. Normaal zijn er dat dertig. Het zal een moeilijk jaar worden."

Cateraar afgezegd, hapjes nu door vrienden
Mariska Clabbers uit Tegelen wordt donderdag 50 jaar. Het geplande feest zaterdag in haar tuin gaat door, maar heel anders dan verwacht. De cateraar is afgezegd en de hapjes worden nu door vrienden verzorgd. De gasten komen verdeeld over de hele dag en bij toerbeurt bij haar op bezoek. "Steeds met maximaal zes personen en dan voor anderhalf uur. Het is even wennen, maar we gaan er evengoed een leuke dag van maken."

Video: L1

Baan erbij
Een cateraar uit Venlo maakt zich ook zorgen over komend jaar "Onze baas heeft een andere baan moeten nemen om de zaak zo lang mogelijk draaiend te houden", zegt Dani Leijssen van Excellenz Catering. "Personeel gaat voor en dan pas kom ik, zei hij. We hebben normaal evenementen als VivaClassic Live en de Zomerparkfeesten. Dat is allemaal afgelast."

Cateringbedrijf Metsemakers-Starmans uit Herten geeft aan dat de omzet sinds de coronatijd is gehalveerd. "Dit jaar schrijven we als verloren op, maar we zijn blij met de steun van de overheid", aldus eigenaresse Marjo Starmans.

Bungalowparken redding
A-Z Barbecue Service uit Kronenberg geeft ook aan afzeggingen te hebben ontvangen na de persconferentie. "Natuurlijk krijg je hier weer een knal van", zegt de eigenaar. Maar hij geeft aan dat de klap niet zo hard zal zijn als tijdens de intelligente lockdown. "In de week van 15 maart ging het van duizenden naar tweehonderd personen."

Het cateringbedrijf uit Kronenberg heeft veel bungalowparken als klant. Vanwege de toename van binnenlands toerisme door de coronacrisis, draait het bedrijf daardoor goed. "De afgelopen zeven weken hebben we super gedraaid en in oktober verwachten we weer volle bungalowparken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen