Overslaan en naar de inhoud gaan

Cateraar verliest proces: Maaspoort gaat horeca zelf doen

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 6:00

Theater De Maaspoort in Venlo gaat de horeca weer in eigen hand nemen. Na negen jaar is afscheid genomen van cateraar Ria Joosten.

Via een rechtszaak heeft Joosten nog geprobeerd om te voorkomen dat zij moest vertrekken, maar volgens de rechter had De Maaspoort het recht om het contract met haar niet te verlengen.

Vervolgrecht
"Ik hoopte aanspraak te kunnen maken op een vervolgrecht, maar dat is me helaas niet gelukt", zegt Ria Joosten. De horeca-overeenkomst met haar liep na negen jaar af op 1 juli 2020 en dat contract hoeft van de rechter niet automatisch verlengd te worden.

Locaties
Joosten is partner van diverse evenementenlocaties in Limburg, waaronder Toverland en kasteel Groot Buggenum. Ook verzorgt ze de catering voor de gemeentes Roermond en Venray. Daarnaast exploiteert Joosten onder meer kasteel Eyckholt in Roosteren en café Ipanema in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Evenementencentrum
"Anders dan de meeste theaters, hebben wij behalve een foyer ook nog restaurants en een hotel. We zijn een evenementencentrum", legt Maaspoort-directeur Leon Thomassen uit. Hij wil de horeca zoveel mogelijk in eigen hand houden en daarom wil hij die zelf gaan exploiteren.

Timing
Op de vraag of dat wel verstandig is in tijden van corona, waarin het theater-, evenementen- en horecaleven nagenoeg stil ligt, zegt hij: "Over de timing kun je het hebben, maar feit is dat het horecacontract per 1 juli afliep." Thomassen geeft aan dat hij al jaren de wens koestert om de horeca in eigen hand te hebben. "Dan heb je meer slagkracht, omdat je niet met een externe partij hoeft te overleggen."

Nieuwe b.v.
Thomassen verwacht niet dat De Maaspoort inkomsten gaat mislopen nu hij afscheid heeft genomen van de cateraar. Joosten moet dat nog zien: "Wij betaalden ieder jaar een substantieel bedrag aan de Maaspoort, om daar de horeca te verzorgen." Thomassen: "Zo'n beheerovereenkomst komt er nu ook weer. De horeca is ondergebracht bij een nieuwe b.v." Hijzelf is directeur van die besloten vennootschap. Vanuit de overeenkomst met Hospitality Exploitatie De Maaspoort b.v. vloeien er jaarlijks ook weer meerdere tonnen naar De Maaspoort.

Personeel
Joosten verliest ongeveer veertig man personeel aan De Maaspoort, want die neemt Thomassen over. "Dat vind ik jammer", zegt Joosten. "Ik vind het ook jammer dat ik de horeca niet meer mag verzorgen bij de Maaspoort, maar er komt voor mij wel weer iets nieuws." Wel is ze blij dat de medewerkers hun werk in de Maaspoort blijven houden.

Bib Gourmand
Met het terug in eigen beheer nemen van de horeca, hoopt Thomassen het niveau van die horeca op te krikken. "We willen een Bib Gourmand-vermelding", zegt de directeur. Bib Gourmand komt uit de keuken van Michelin, maar is toch niet hetzelfde als een Michelinster. Bib Gourmand staat voor uitzonderlijk goed eten, tegen een betaalbare prijs: drie gangen voor maximaal 37 euro.

Of hem dat met Joosten wel of niet zou lukken, laat Thomassen in het midden. "Ik wil nóg meer opbrengsten uit onze horeca halen en daarom neem ik de horeca weer in eigen hand."

Vertrouwen
Wethouder Marij Pollux van Cultuur en Evenementen spreekt van een 'goede zet' door de Maaspoort. De gemeente is eigenaar van het theatergebouw. "Gelet op de uitstekende resultaten van de Maaspoort de laatste jaren, ook op commercieel gebied, heb ik er alle vertrouwen in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen