Brand in afvalberg bij loonbedrijf Lollebeekweg Castenray (13 okt 2020)

Afval in brand bij loonbedrijf in Castenray

Een afvalberg bij een loonbedrijf in Castenray heeft dinsdagavond door nog onbekende oorzaak vlam gevat.

Woonzorgcomplex De Stek Castenray beste buurtinitiatief van Nederland (8 sep 2020)
Video: Op je oude dag terug naar de basisschool

Castenray heeft sinds een jaar een woonzorgcomplex gevestigd in de oude basisschool van het dorp. Het initiatief hiervoor kwam vanuit de dorpsbewoners zelf. Het project kreeg afgelopen weekend een landelijke prijs.

Winnaar Gouden Pit naar Castenray
Castenray heeft beste buurtinitiatief van Nederland

Residence de Stek uit Castenray is zaterdag verkozen tot beste buurtinitiatief van Nederland.

Minister Schouten van ANP (OPNIEUW AANKOPEN!!)
Video: 'Harde boodschap dat nertsenfokkerijen dicht moeten'

Het is een harde boodschap dat alle nertsenbedrijven eerder dicht moeten. Dat zegt minister Carola Schouten van Landbouw.

nertsen, nertsenhouderij, nertsenfokkerij, nertsenfok (stock)
Eerder stoppen nertsenfokkerijen: 'Verrast door dit nieuws'

Nertsenfokkers zijn verrast door het nieuws dat nertsenfokkerijen per 1 maart volgend jaar al moeten stoppen. "Ik heb hier officieel nog niets over gehoord."

Ongeval Castenray (15 aug 2020)_HD
Fietser onderuit na uitwijkmanoeuvre voor loslopende hond

Een fietser is zaterdagochtend in Castenray onderuit gegaan nadat hij een uitwijkmanoeuvre moest maken voor een loslopende hond.

Ruiming nertsenfokkerij Ysselsteyn - 8 jun 2020
Advies: alle nertsen ruimen als besmettingen aanhouden

Als er na half augustus nieuwe besmettingen op nertsenhouderijen worden gemeld, moet het kabinet overgaan op het preventief ruimen van alle bedrijven in de sector. Dat adviseren de experts van het Outbreak Management Team Zoönosen (OMT-Z).

Rijbaan afgesloten door ongeluk op A73 (12 juli 2020)
Auto belandt op dak door botsing

In de nacht van zaterdag op zondag is de A73 een tijd dicht geweest door een ongeval tussen twee auto's. Een van de auto's is door de klap op zijn dak beland. Daarna botste nog een derde auto op het ongeval.

nerts
Stoppersregeling nertsenhouderij pas in augustus klaar

Een nieuwe stoppersregeling voor de nertsenhouderij loopt zo'n twee maanden vertraging op. Bovendien is er goedkeuring nodig van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie.

De Tweede Kamer zit het niet zitten dat geruimde nertsenfarms opnieuw beginnen
Kamer wil nog dit jaar einde aan nertsenhouderij

De Tweede Kamer wil dat nog dit jaar een einde komt aan de nertsenhouderij in Nederland. Landbouwminister Carola Schouten moet binnen een week met een verbeterde stoppersregeling komen. Die moet zo aantrekkelijk zijn dat alle nertsenhouders eind 2020 zijn gestopt.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten