Overslaan en naar de inhoud gaan

Cas Wolters tweede bij Heel Holland Bakt Nog Een Keer

Geplaatst opzondag 3 oktober 2021 - 21:24

Het is Cas Wolters net niet gelukt om de finale van het televisieprogramma Heel Holland Bakt Nog Een Keer te winnen.

In de finale moest Wolters, afkomstig uit Lerop, een gehucht bij Sint-Odiliënberg, zijn meerdere erkennen in Gwenn Danis. "Het is een beetje balen", zei Wolters kort na het bekend worden van de uitslag. Jacques van Ewijk eindigde als derde.

Macarons
Wolters moest tijdens de finale beginnen met het maken van een Opera-taart. Wolters kreeg direct complimenten voor de smaak van zijn baksel. Daarna volgde de technische opdracht waarin Wolters en zijn medekandidaten macarons moesten maken. Dat werd een minder succes omdat de macarons van de Limburger niet helemaal gaar waren volgens de jury.

Spektakelstuk
In de finaleopdracht moest Wolters alles uit de kast trekken om de jury te overtuigen. De Limburger maakte een baksel van noga en soesjes in de vorm van een stoomlocomotief. Hij presenteerde zijn werk aan de jury met een bijbehorende pet van een conducteur. De jury sprak lovende woorden uit voor het werk van Wolters. Ook het baksel van Danis werd goed beoordeeld, terwijl het baksel van Van Ewijk wat was mislukt. Uiteindelijk gaf de jury de voorkeur aan Gwenn Danis.

Speciale versie
Heel Holland Bakt Nog Een Keer was een speciaal seizoen van het populaire bakprogramma van Omroep MAX. Voor het seizoen werden zeven oud-deelnemers uitgedaagd om nog een keer het bakavontuur aan te gaan. De zeven oud-deelnemers vielen allemaal op in hun seizoen, maar gingen er niet met de zege vandoor. Wolters deed in 2018 mee en werd al snel een publiekslieveling. Hij haalde toen de finale net niet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen