Overslaan en naar de inhoud gaan

Cas Wolters bakt online met ernstig zieken

Geplaatst opzondag 31 januari 2021 - 8:30

Cas Wolters van Heel Holland Bakt heeft voor gezinnen met ernstig zieke ouders een opfleurende bakmiddag verzorgd.

De families kregen zaterdagochtend een pakketje met ingrediënten en materialen geleverd. De bekende bakker dook vervolgens op hun laptop op om vanuit een keuken in Roermond samen met ze spritsen te bakken.

De koekjes werden volgens Wolters gebakken met een superleuke techniek die niet nog niet iedereen weet en kent.

Stichting Droomdag
Stichting Droomdag organiseert al tien jaar op rij een dag vol verrassingen om zo gezamenlijk een blijvende herinnering van onschatbare waarde te creëren. "Nederland telt een heleboel gezinnen waarvan een van de ouders ernstig ziek is, waardoor kinderen soms al vroeg in de rol van mantelzorger moeten kruipen of telkens ergens anders moeten logeren omdat een van de ouders in het ziekenhuis ligt", zegt Wolters.

Neus op feiten gedrukt
"Ik vind het belangrijk omdat ik me realiseer dat ik ondanks mijn gehoor verder super gezond ben en kei fit. Door dit soort dingetjes word ik met de neus op de feiten gedrukt. Dat er altijd mensen en gezinnen zijn die het zwaarder hebben."

Wij blij, ouders blij
Voor de familie Van den Burg is het meedoen met de Droomdag een welkome afwisseling van de normale dagen. "Als wij blij worden, dan zijn onze ouders ook blij", vertellen dochter Carmen van den Burg (12) en haar zus Laura (14). Moeder Jacqueline kan dat bevestigen: "Het is toch leuk als wij met z'n allen een dag hebben met allerlei activiteiten en dat je zo verrast wordt. En ikzelf vind het fijn de kinderen zo te zien genieten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen