Overslaan en naar de inhoud gaan

Cartoonist vergelijkt Donald Trump met Jo Palmen

Geplaatst opdonderdag 30 november 2017 - 14:28

Cartoonist Ruben L. Oppenheimer heeft een spotprent gemaakt waarin Jo Palmen, de omstreden wethouder van Brunssum, op de hak wordt genomen.

Op Twitter heeft hij een tekening geplaatst van het Witte Huis in Washington. Uit het presidentiƫle optrekje komt een tekstwolkje. "Nee, ik ben niet de Amerikaanse Jo Palmen!!", staat erbij.

Lees ook: Inwoners Brunssum hebben genoeg van 'politiek circus'

Risico
Woensdagavond werd een motie van afkeuring tegen Palmen weggestemd. Na een pittige raadsvergadering blijft hij aan als wethouder in Brunssum, ook al wordt zijn wethouderschap in een integriteitsonderzoek een risico voor de gemeente Brunssum genoemd.

Lees ook: Omstreden Palmen blijft aan als wethouder

Bullshit
Palmen zelf noemt het integriteitsonderzoek een hetze van landelijke partijen tegen de plaatselijke politiek. Volgens de politicus moet die risico-analyse leidend zijn en niet het 'leugenachtige' integriteitsrapport. "De onderzoeker kon niet eens instaan voor de juistheid van het rapport", zei hij woensdagavond. "Ik zeg: Bullshit in, bullshit out. Iedereen heeft er een mening over, zelfs de gouverneur. Daarmee veroorzaakt hij een hoop trammelant. Dat neem ik hem kwalijk en daar is het laatste woord nog niet over gezegd."

Lees ook: Palmen over rapport: 'Bullshit in, bullshit out'

Achterlijke heinie
De wethouder kwam al vaker negatief in het nieuws. Zo schold hij een raadslid al eens uit voor 'varkenskop', noemde hij de burgemeester Luc Winants een 'achterlijke heinie' en dreigde hij dat hij een VVD-politicus wel eens 'recht wilde kloppen'.

Lees ook: Jo Palmen: Van rellend raadslid tot omstreden wethouder

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen