Overslaan en naar de inhoud gaan

Cartoonist vergelijkt Donald Trump met Jo Palmen

Geplaatst opdonderdag 30 november 2017 - 14:28

Cartoonist Ruben L. Oppenheimer heeft een spotprent gemaakt waarin Jo Palmen, de omstreden wethouder van Brunssum, op de hak wordt genomen.

Op Twitter heeft hij een tekening geplaatst van het Witte Huis in Washington. Uit het presidentiële optrekje komt een tekstwolkje. "Nee, ik ben niet de Amerikaanse Jo Palmen!!", staat erbij.

Lees ook: Inwoners Brunssum hebben genoeg van 'politiek circus'

Risico
Woensdagavond werd een motie van afkeuring tegen Palmen weggestemd. Na een pittige raadsvergadering blijft hij aan als wethouder in Brunssum, ook al wordt zijn wethouderschap in een integriteitsonderzoek een risico voor de gemeente Brunssum genoemd.

Lees ook: Omstreden Palmen blijft aan als wethouder

Bullshit
Palmen zelf noemt het integriteitsonderzoek een hetze van landelijke partijen tegen de plaatselijke politiek. Volgens de politicus moet die risico-analyse leidend zijn en niet het 'leugenachtige' integriteitsrapport. "De onderzoeker kon niet eens instaan voor de juistheid van het rapport", zei hij woensdagavond. "Ik zeg: Bullshit in, bullshit out. Iedereen heeft er een mening over, zelfs de gouverneur. Daarmee veroorzaakt hij een hoop trammelant. Dat neem ik hem kwalijk en daar is het laatste woord nog niet over gezegd."

Lees ook: Palmen over rapport: 'Bullshit in, bullshit out'

Achterlijke heinie
De wethouder kwam al vaker negatief in het nieuws. Zo schold hij een raadslid al eens uit voor 'varkenskop', noemde hij de burgemeester Luc Winants een 'achterlijke heinie' en dreigde hij dat hij een VVD-politicus wel eens 'recht wilde kloppen'.

Lees ook: Jo Palmen: Van rellend raadslid tot omstreden wethouder

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen