Overslaan en naar de inhoud gaan

Cartoonist neemt geen genoegen met 'sorry' via Twitter

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 21:42

Cartoonist Ruben L. Oppenheimer neemt geen genoegen met alleen het verwijderen van een campagnespotje van de SP en een 'sorry' via Twitter. Hij stapt naar de rechter, omdat de partij een cartoon van zijn hand zonder toestemming gebruikte.

Dat schrijft het AD.

Kritiek
De ophef is ontstaan over een spotje dat de SP online zette, waarin een trekpop met de beeltenis van premier Mark Rutte is te zien. Die is gebaseerd op een tekening van Ruben L. Oppenheimer uit Maastricht. Met het filmpje wordt kritiek geuit op Europees Commissaris Frans Timmermans. Jos Jonkers uit Ulestraten is de acteur die Frans Timmermans parodieert.

Lees ook: Timmermans-acteur verbaasd over ophef

Vervangen
De cartoonist eiste dat het spotje onmiddellijk werd verwijderd. Dat deed de SP niet, maar de partij verving wel het hoofd van Rutte door dat van D66-fractievoorzitter Rob Jetten. Premier Rutte noemde eerder het spotje bagger, stom, belachelijk en vreselijk flauw. "Dit gaat de SP stemmen kosten en Frans stemmen opleveren."

Lees ook: SP vervangt trekpop Rutte door die van Jetten (D66)

Kort geding
Oppenheimer wilde bovendien een rectificatie. SP-voorman Ron Meyer dacht dat met 'sorry' via Twitter de kous af was, maar daar denkt de cartoonist anders over. Hij spant nu een kort geding aan. Als cartoonist wil hij namelijk onpartijdig blijven en op geen enkele manier geassocieerd worden met een politieke partij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen