Overslaan en naar de inhoud gaan

Cartoonist neemt geen genoegen met 'sorry' via Twitter

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 21:42

Cartoonist Ruben L. Oppenheimer neemt geen genoegen met alleen het verwijderen van een campagnespotje van de SP en een 'sorry' via Twitter. Hij stapt naar de rechter, omdat de partij een cartoon van zijn hand zonder toestemming gebruikte.

Dat schrijft het AD.

Kritiek
De ophef is ontstaan over een spotje dat de SP online zette, waarin een trekpop met de beeltenis van premier Mark Rutte is te zien. Die is gebaseerd op een tekening van Ruben L. Oppenheimer uit Maastricht. Met het filmpje wordt kritiek geuit op Europees Commissaris Frans Timmermans. Jos Jonkers uit Ulestraten is de acteur die Frans Timmermans parodieert.

Lees ook: Timmermans-acteur verbaasd over ophef

Vervangen
De cartoonist eiste dat het spotje onmiddellijk werd verwijderd. Dat deed de SP niet, maar de partij verving wel het hoofd van Rutte door dat van D66-fractievoorzitter Rob Jetten. Premier Rutte noemde eerder het spotje bagger, stom, belachelijk en vreselijk flauw. "Dit gaat de SP stemmen kosten en Frans stemmen opleveren."

Lees ook: SP vervangt trekpop Rutte door die van Jetten (D66)

Kort geding
Oppenheimer wilde bovendien een rectificatie. SP-voorman Ron Meyer dacht dat met 'sorry' via Twitter de kous af was, maar daar denkt de cartoonist anders over. Hij spant nu een kort geding aan. Als cartoonist wil hij namelijk onpartijdig blijven en op geen enkele manier geassocieerd worden met een politieke partij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen