Overslaan en naar de inhoud gaan

Carrièreswitch: staatssecretaris is even technologieleraar

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 17:26

Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was woensdag op basisschool Harlekijn in Blerick. Hier gaf hij de leerlingen van groep 7 en 8 les over nieuwe technologie en privacy.

De leerlingen maken ook kennis met deze thema's door een speciale lesmethode van Donald Duck, zo meldt Omroep Venlo.

Baas over eigen gegevens
De staatssecretaris legde de leerlingen uit hoe ze het beste met een smartphone, het downloaden van apps en het delen van data om kunnen gaan. Ook ging het over de toekomst, het jaar 2030, en hoe ze de baas over hun gegevens blijven.

Video: Omroep Venlo

Kansen en risico's
Technologie en kunstmatige intelligentie zijn thema's waar kinderen vaker mee in aanraking komen tegenwoordig. Hier liggen kansen voor de toekomst, maar het gaat ook gepaard met risico's. De rechten en regels binnen de digitale wereld worden via de methode van Donald Duck uitgelegd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen