Overslaan en naar de inhoud gaan

Carrière Paul Verhaegh zo goed als zeker voorbij

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 9:33

Paul Verhaegh verwacht dat hij zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal heeft gespeeld.

"Het is voor 99 procent zeker dat ik stop", zegt de voormalig international uit Kronenberg vrijdag tegen TC Tubantia.

Lees ook: Voetballer zoekt club: deze Limburgers zijn transfervrij

Prachtige loopbaan
Het contract van de rechtsback loopt deze zomer af en beide partijen kwamen al overeen dat die verbintenis niet verlengd wordt. Blessures en de coronacrisis lijken ervoor te zorgen dat een mooie carrière een zuur eind krijgt. "Ik denk dat ik kan terugkijken op een prachtige loopbaan, het is alleen jammer dat ik bij FC Twente zo vaak geblesseerd was, terwijl ik in de jaren daarvoor vrijwel altijd fit ben geweest."

Bundesliga
Een fitte Verhaegh was jarenlang een vaste waarde in de Bundesliga. Hij begon zijn carrière weliswaar in eigen land bij PSV, AGOVV Apeldoorn, FC Den Bosch en Vitesse, maar in 2010 trok hij naar Duitsland. Onder leiding van trainer Jos Luhukay promoveerde Verhaegh direct met FC Augsburg naar de Bundesliga, waarvoor hij vervolgens 186 wedstrijden op het hoogste niveau speelde.

Wolfsburg en Twente
Tussen 2017 en 2019 speelde hij nog twee seizoenen voor VfL Wolfsburg. In het tweede seizoen zat hij vooral op de bank, waarna Verhaegh naar FC Twente verkaste. In Enschede speelde hij nog zeven Eredivisie-duels.

Lees ook: Verhaegh twijfelt door coronacrisis over beëindigen carrière

WK 2014
De rechtervleugelverdediger is ook de laatste Limburger die voor het Nederlands Elftal uitkwam op een eindtoernooi. Louis van Gaal nam Verhaegh in 2014 mee naar het WK in Brazilië. Daar kwam hij in de achtste finale in actie tegen Mexico. Het was voor Verhaegh zijn derde en tevens laatste interland.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen