Overslaan en naar de inhoud gaan

Carrière Paul Verhaegh zo goed als zeker voorbij

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 9:33

Paul Verhaegh verwacht dat hij zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal heeft gespeeld.

"Het is voor 99 procent zeker dat ik stop", zegt de voormalig international uit Kronenberg vrijdag tegen TC Tubantia.

Lees ook: Voetballer zoekt club: deze Limburgers zijn transfervrij

Prachtige loopbaan
Het contract van de rechtsback loopt deze zomer af en beide partijen kwamen al overeen dat die verbintenis niet verlengd wordt. Blessures en de coronacrisis lijken ervoor te zorgen dat een mooie carrière een zuur eind krijgt. "Ik denk dat ik kan terugkijken op een prachtige loopbaan, het is alleen jammer dat ik bij FC Twente zo vaak geblesseerd was, terwijl ik in de jaren daarvoor vrijwel altijd fit ben geweest."

Bundesliga
Een fitte Verhaegh was jarenlang een vaste waarde in de Bundesliga. Hij begon zijn carrière weliswaar in eigen land bij PSV, AGOVV Apeldoorn, FC Den Bosch en Vitesse, maar in 2010 trok hij naar Duitsland. Onder leiding van trainer Jos Luhukay promoveerde Verhaegh direct met FC Augsburg naar de Bundesliga, waarvoor hij vervolgens 186 wedstrijden op het hoogste niveau speelde.

Wolfsburg en Twente
Tussen 2017 en 2019 speelde hij nog twee seizoenen voor VfL Wolfsburg. In het tweede seizoen zat hij vooral op de bank, waarna Verhaegh naar FC Twente verkaste. In Enschede speelde hij nog zeven Eredivisie-duels.

Lees ook: Verhaegh twijfelt door coronacrisis over beëindigen carrière

WK 2014
De rechtervleugelverdediger is ook de laatste Limburger die voor het Nederlands Elftal uitkwam op een eindtoernooi. Louis van Gaal nam Verhaegh in 2014 mee naar het WK in Brazilië. Daar kwam hij in de achtste finale in actie tegen Mexico. Het was voor Verhaegh zijn derde en tevens laatste interland.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen