Overslaan en naar de inhoud gaan

Carrière Moszkowicz als advocaat voorlopig ten einde

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 10:37

Bram Moszkowicz mag niet terugkeren in de advocatuur.

Het Hof van discipline, de hoogste rechter in het advocatentuchtrecht, heeft dat besloten, omdat er twijfels zijn over een blijvende gedragsverandering van de Maastrichtse strafpleiter.

Schendingen
'Het hof acht nieuwe schendingen van de beroepsregels voor de advocatuur daarom niet uitgesloten', zo stelt zij. Moszkowicz probeert sinds begin 2019 terug te keren in zijn oude vak.

Nieuwe ontsporingen
'Het hof onderkent dat mr. Moszkowicz zijn gedrag gedeeltelijk heeft veranderd, maar de voorgenomen organisatorische maatregelen om nieuwe ontsporingen te voorkomen zijn onvoldoende', motiveert het hof haar keuze. 'En met het in de arm nemen van een coach met zeer vergaande bevoegdheden komen de belangrijke kernwaarden voor een advocaat, te weten onafhankelijkheid en vertrouwelijkheid, onaanvaardbaar in het gedrang.'

Onvoldoende bijgestaan
In 2013 werd hij, na een serie waarschuwingen en berispingen, geschrapt van het tableau. Hij werd geschrapt omdat hij grote contante bedragen had aangenomen en cliënten onvoldoende had bijgestaan.

Beroep
De Orde van Advocaten wees zijn verzoek om terug te keren in de advocatuur in eerste instantie al af. De strafpleiter ging in beroep en betuigde spijt van zijn gedrag, maar vangt nu opnieuw bot. Op zijn vroegst over een jaar kan Moszkowicz een nieuw verzoek indienen.

Advocatenfamilie
Bram Moszkowicz, telg uit de beroemde advocatenfamilie, werd in 1985 beëdigd. Zijn in Limburg opgegroeide vader Max vestigde zich eerder al als advocaat in Maastricht.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen