Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnavalsvierders boos: RTL plant debat tijdens vastelaovend

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 7:50

Carnavalsvierders zijn boos. Het grote premiersdebat van RTL is gepland op carnavalszondag en dat schiet veel mensen in het verkeerde keelgat.

Volgens de criticasters houden ze in de Randstad totaal geen rekening met het zuiden van het land waar volop carnaval wordt gevierd.

Rekening houden
Zelfs staatssecretaris Dijkhoff liet de afgelopen dagen van zich horen. "Ik ben al een paar jaar geleden opgehouden me druk te maken over wat ze boven de sloot van carnaval vinden. Laat staan dat ik de illusie heb dat er rekening mee gehouden wordt", zei de politicus - die onlangs het tv-programma De Slimste Mens won - tegen het AD over de in zijn ogen ongelukkige planning van RTL.

Geen kwaad bewust
RTL is zelf is zich van geen kwaad bewust. De zender laat weten dat het premiersdebat altijd 2,5 week voor de verkiezingen is. "We zitten vast aan 15 maart. Wij beseffen heel goed dat carnaval in het zuiden wordt gevierd, maar bij het organiseren van dit debat, het eerste in een hele reeks, houden we altijd vast aan tweeënhalve week vóór de verkiezingen", legt een woordvoerster uit aan BN De Stem.

Veel zuiderlingen nemen daar echter geen genoegen mee, getuige onderstaande tweets.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wilders zegt RTL-debat af en gaat carnaval vieren
Vragen SP over provinciesteun helikoptervluchten RTL
ANP
Giel Beelen maakt excuses aan carnavalsvierders
Video: Prins Lex Uiting van Venlo zwaait af
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen