Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnavalsverenigingen Parkstad schrappen najaarsplannen

Geplaatst opwoensdag 10 november 2021 - 8:24

Carnavalsverenigingen in regio Parkstad zetten collectief een streep door het programma van november. Dit betekent dat niet alleen de 11devande11de niet doorgaat, maar ook activiteiten als de prinsuitroeping of herenzittingen.

Dat maakt Wiel Laurens, voorzitter van CV De Beeren in Heerlen, woensdagmorgen bekend.

November en december
De verenigingen in Parkstad hebben geen overkoepelend carnavalsorgaan, dus heeft Laurens samen met de andere voorzitters de knoop doorgehakt. "Sinds Aod òp Nuj niet meer doorgaat, worden carnavalsevenementen een voor een afgeblazen. Inmiddels hebben we onderling besloten is dat er in Parkstad in heel november geen activiteiten plaats zullen vinden."

November is een belangrijke maand voor de verenigingen. Normaal gesproken wordt dan de start van het carnavalsseizoen gevierd, vinden er proclamaties van de prinsen en prinsessen plaats en zijn er dames- en herenzittingen. In de maand december staan er vooral activiteiten in de kerk op de agenda. "Die zijn in Heerlen ook afgelast", zegt Laurens daarover. "Als het kan pakken we het in januari weer op. Maar de vooruitzichten zijn niet gunstig."

Lees ook: Ook Brunssum zet streep door aftrap vastelaovend

Seizoen in het water
De impact is groot. De Heerlense carnavalsvereniging zou op 19 november zijn prins uitroepen, maar dat is nu verschoven naar 14 januari. Mits het dan kan. "Prinsen en prinsessen maken gruwelijke kosten en zien hun seizoen nu alweer in het water vallen", betreurt de voorzitter. Hij hoop dit keer op tijd te hebben ingegrepen, zodat niet weer een carnavalsseizoen in rook opgaat. "Het is beter dan niets, maar zo krijg je natuurlijk wel een heel kort seizoen. Dat is voor een vereniging heel jammer."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen