Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnavalsvereniging brengt eigen bier op de markt

Geplaatst opmaandag 12 december 2016 - 6:43

Stadscarnavalsvereniging De Flaarisse uit Geleen brengt een eigen bier op de Markt.

De eerste zeshonderd liter van het gerstenat dat 'Fuur' is gedoopt, zijn al gebrouwen.

Meer bier
‘Fuur’ verwijst volgens voorzitter Frank Bessems naar het logo van De Flaarisse: De Aafgebrende Gaesketel. "Het was al een tijdje onze wens om met een eigen bier te komen. Er volgen er mogelijk nog meer, Fuur is de eerste van een serie", vertelt hij. De Flaarisse maken het bier samen met de kleine Geleense brouwerij De Menkes.

Doordrinker
Leden van de raad van elf hebben het licht blonde bier al voorgeproefd. "We hebben gevraagd het alcoholpercentage niet te hoog te maken. Het is geen zwaar speciaal bier, maar een gemoedelijke doordrinker", zegt opperflaaris Bert Lemmens. "Het is een blijvertje."

Voldoende voorraad
De Flaarisse hebben vergeefs geprobeerd Fuur nog even onder de pet te houden, omdat het tijd kost voldoende voorraad te brouwen. Op 22 december wordt het bier gepresenteerd. "Maar we krijgen nu al heel veel aanvragen om het te mogen verkopen", zegt Bessems.

Heel Limburg
Sommige kroegen in Geleen en distributiepunten van De Menkes gaan het bier verkopen, aanvankelijk uitsluitend op fles in twee maten (33 cl en 75 cl). "We beginnen in de ‘Waereldsjtad’, maar willen het vastelaovesbier laten doordringen tot heel Limburg", zegt Lemmens.

Hoeveel smaken in de bierserie van De Flaarisse volgen, is nog onbekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen