Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnavalsoptocht 't Ven uitgesteld vanwege storm

Geplaatst opzaterdag 8 februari 2020 - 15:33

De carnavalsoptocht in de Venlose wijk 't Ven gaat zondagmiddag niet door.

Reden is de verwachte storm die zondag over Nederland trekt.

Advies: niet doen
"Er worden windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur verwacht in de middag. Dan is het advies: niet doen", legt voorzitter Ton Vergeldt van v.v. De Moeraskwaakers uit. "Er zaten te veel risico's aan verbonden. We hebben besloten de optocht te verplaatsen naar volgende week zaterdag om 14:30 uur."

Lees ook: Storm bedreigt Venlose optocht 't Ven

130 km per uur
Het KNMI heeft voor zondagavond code oranje afgegeven, omdat het weerinstituut verwacht dat er windstoten tot 130 kilometer per uur mogelijk zijn. De waarschuwingscode geldt in Limburg vanaf 21:00 uur tot 1:00 uur.

Maandag
Ook maandag staat er volgens Meteo Limburg nog veel wind, en kunnen we nog te maken krijgen met windstoten van bijna 100 kilometer per uur. Volg de actuele weersvooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen