Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnavalsoptocht en Bacchusdrieve Roermond voor jaar gered

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 7:27

De organisaties van de carnavalsoptocht en het Bacchusdrieve krijgen van de gemeente Roermond een eenmalige subsidie.

De subsidie wordt gebruikt om wegafzettingen en andere verkeersmaatregelen te kunnen bekostigen. Daarmee zijn de komende edities van beide evenementen veiliggesteld. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de verenigingen en wethouder Angely Waajen (CDA, Economische Zaken).

Zelf betalen
Het optochtcomité en de Bacchusclup vernamen recent dat ze de kosten voor verkeersmaatregelen vanaf dit jaar uit eigen zak moeten betalen.
Voorheen nam de gemeente dit voor haar rekening.

Niet doorgaan
Beide organisaties waarschuwden dat de evenementen zonder steun van de gemeente niet door zouden kunnen gaan. De oplossing is nu gevonden in een eenmalige subsidie. Volgens de Bacchusclup, die jaarlijks het slotfeest van carnaval organiseert, gaat het om 6300 euro. De kosten voor de optocht zijn niet bekend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Optochten mogelijk afgeblazen door onstuimig weer
Carnavalsoptochten afgelast vanwege stormachtig weer
Weinig animo voor carnavalsoptocht in Roermond
Weer gooit geen roet in eten tijdens halfvastenoptochten
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen