Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnavalsoptocht en Bacchusdrieve Roermond voor jaar gered

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 7:27

De organisaties van de carnavalsoptocht en het Bacchusdrieve krijgen van de gemeente Roermond een eenmalige subsidie.

De subsidie wordt gebruikt om wegafzettingen en andere verkeersmaatregelen te kunnen bekostigen. Daarmee zijn de komende edities van beide evenementen veiliggesteld. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de verenigingen en wethouder Angely Waajen (CDA, Economische Zaken).

Zelf betalen
Het optochtcomité en de Bacchusclup vernamen recent dat ze de kosten voor verkeersmaatregelen vanaf dit jaar uit eigen zak moeten betalen.
Voorheen nam de gemeente dit voor haar rekening.

Niet doorgaan
Beide organisaties waarschuwden dat de evenementen zonder steun van de gemeente niet door zouden kunnen gaan. De oplossing is nu gevonden in een eenmalige subsidie. Volgens de Bacchusclup, die jaarlijks het slotfeest van carnaval organiseert, gaat het om 6300 euro. De kosten voor de optocht zijn niet bekend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Optochten mogelijk afgeblazen door onstuimig weer
Carnavalsoptochten afgelast vanwege stormachtig weer
Weinig animo voor carnavalsoptocht in Roermond
Weer gooit geen roet in eten tijdens halfvastenoptochten
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen