Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnavalsnummer haalt streefbedrag voor zieke kinderen

Geplaatst opdonderdag 22 februari 2018 - 8:39

De Weerter stadprins Phil (I) Aspers heeft met zijn zelfgeschreven nummer 't Vastelaovendjlidje 11.172 euro opgehaald voor CliniClowns.

Dat vertelt hij donderdagmorgen op L1 radio.

Streefbedrag
De 31-jarige Phil I had als streven om voor 11.111 euro cd's te verkopen. "Ik dacht dat gaan we never nooit halen." Maar drie dagen voordat de actie stopt, is het bedrag dus gehaald. Mensen konden zelf bepalen wat ze voor de cd wilden betalen. In totaal zijn er vijfduizend cd's uitgebracht.

Kwinkslag
"Ik heb gekozen voor het goede doel CliniClowns, omdat ik carnaval en clowns een leuke kwinkslag vond", vertelt de prins. "Ik vind het enorm belangrijk dat 'wichter' ook carnaval kunnen vieren."

Ziekenhuisbezoek
Vanwege een druk programma kon hij zelf geen kinderen die in het ziekenhuis liggen bezoeken. "We hebben wel enkele ziekenbezoeken gedaan, maar die waren niet gericht op kinderen die ziek waren."

Lees ook: Weertse prins Phil brengt eigen lied ten gehore

In het lied zingt hij overigens dat hij als kind goede herinneringen heeft aan het carnaval vieren met zijn ouders.

YouTube

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen