Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Carnavalsnummer haalt streefbedrag voor zieke kinderen

Geplaatst opdonderdag 22 februari 2018 - 8:39

De Weerter stadprins Phil (I) Aspers heeft met zijn zelfgeschreven nummer 't Vastelaovendjlidje 11.172 euro opgehaald voor CliniClowns.

Dat vertelt hij donderdagmorgen op L1 radio.

Streefbedrag
De 31-jarige Phil I had als streven om voor 11.111 euro cd's te verkopen. "Ik dacht dat gaan we never nooit halen." Maar drie dagen voordat de actie stopt, is het bedrag dus gehaald. Mensen konden zelf bepalen wat ze voor de cd wilden betalen. In totaal zijn er vijfduizend cd's uitgebracht.

Kwinkslag
"Ik heb gekozen voor het goede doel CliniClowns, omdat ik carnaval en clowns een leuke kwinkslag vond", vertelt de prins. "Ik vind het enorm belangrijk dat 'wichter' ook carnaval kunnen vieren."

Ziekenhuisbezoek
Vanwege een druk programma kon hij zelf geen kinderen die in het ziekenhuis liggen bezoeken. "We hebben wel enkele ziekenbezoeken gedaan, maar die waren niet gericht op kinderen die ziek waren."

Lees ook: Weertse prins Phil brengt eigen lied ten gehore

In het lied zingt hij overigens dat hij als kind goede herinneringen heeft aan het carnaval vieren met zijn ouders.

YouTube

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen