Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Carnavalsmaandag windstoten tot 75 km/u in Limburg

Geplaatst opzondag 26 februari 2017 - 22:42

Carnavalvierend Limburg moet maandag rekening houden met stevige windstoten, tot 75 kilometer per uur.

Die kunnen vanaf de middag optreden en tot aan het begin van de avond duren, meldt Meteo Limburg.

Grens
Weerman Thijs Zeelen spreekt nog niet van 'zware windstoten', want dan kom je boven de 75 km/u uit. Toch sluit hij niet uit dat in de hoger gelegen delen van de provincie die grens tijdens buien wordt overschreden.

Afgelast
Organisatoren van optochten en deelnemers met vooral hogere wagens doen er verstandig aan daar rekening mee te houden. Vorig jaar werden verschillende optochten in Limburg afgelast vanwege de veel te harde wind. Zover zal het dit keer niet komen, is de verwachting.

Lees de uitgebreide weersverwachting op onze weerpagina.

Regen
De wind is in de vroege maandagochtend naar verwachting nog matig, maar zal geleidelijk aan toenemen tot 5 of 6 beaufort. We spreken dan van een krachtige wind. In de middag kan het ook gaan regenen, met lokaal kans op hagel en onweer. Veel slechter carnavalsweer dan in het weekend dus.

Carnavalsdinsdag worden geen zware windstoten verwacht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stormachtig carnaval op komst: regen en felle windstoten
KNMI geeft code geel af voor maandag
Wind en regen tijdens carnavalsweekend
Aftrap vastelaovesseizoen: harde wind en regenbuien
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen