Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Carnavalsmaandag windstoten tot 75 km/u in Limburg

Geplaatst opzondag 26 februari 2017 - 22:42

Carnavalvierend Limburg moet maandag rekening houden met stevige windstoten, tot 75 kilometer per uur.

Die kunnen vanaf de middag optreden en tot aan het begin van de avond duren, meldt Meteo Limburg.

Grens
Weerman Thijs Zeelen spreekt nog niet van 'zware windstoten', want dan kom je boven de 75 km/u uit. Toch sluit hij niet uit dat in de hoger gelegen delen van de provincie die grens tijdens buien wordt overschreden.

Afgelast
Organisatoren van optochten en deelnemers met vooral hogere wagens doen er verstandig aan daar rekening mee te houden. Vorig jaar werden verschillende optochten in Limburg afgelast vanwege de veel te harde wind. Zover zal het dit keer niet komen, is de verwachting.

Lees de uitgebreide weersverwachting op onze weerpagina.

Regen
De wind is in de vroege maandagochtend naar verwachting nog matig, maar zal geleidelijk aan toenemen tot 5 of 6 beaufort. We spreken dan van een krachtige wind. In de middag kan het ook gaan regenen, met lokaal kans op hagel en onweer. Veel slechter carnavalsweer dan in het weekend dus.

Carnavalsdinsdag worden geen zware windstoten verwacht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stormachtig carnaval op komst: regen en felle windstoten
KNMI geeft code geel af voor maandag
Wind en regen tijdens carnavalsweekend
Aftrap vastelaovesseizoen: harde wind en regenbuien
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen