Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnaval vieren? Beter niet als jihadist

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2016 - 11:23

De Maastrichtse carnavalsvereniging Tempeleers gaat streng controleren of er in de optocht geen als terrorist of jihadist verklede feestgangers meelopen.

Ze worden dan meteen verwijderd uit de optocht.

Controles
Ook worden alle wagens van te voren gecontroleerd. Leden van de Tempeleers zullen ook nog langs de route in Maastricht staan kijken of er niemand in een zwarte pyjama of ander terroristenkostuum meeloopt.

Duitsland
De Tempeleers laten dit weten in reactie op een dringende oproep van de Duitse poltie om tijdens de carnaval niet verkeed te gaan als jihadist. Wie zich daar in een verdachte uitdossing in het feestgedruis stort, loopt de kans te worden gecontroleerd door de politie. Als jihadist in besloten kring carnaval vieren kan prima, maar op de openbare weg is dat geen goed idee, laat de politie van Mönchengladbach weten.

Cowboys
En carnavalscowboys met pistolen en munitiegordels worden evenmin op prijs gesteld. Dat kan tot misverstanden leiden wanneer agenten de wapens en gordels aanzien voor echte.

Gewelddadigheden
Daarnaast zijn de autoriteiten in Noordrijn-Westfalen, na de massale aanrandingen rond de jaarwisseling in Keulen, bezorgd dat zich met carnaval opnieuw gewelddadigheden voordoen. Maar de regering van de deelstaat wil niet overgaan tot een verbod van bepaalde kledij.

Meer carnavalsnieuws op L11alaaf.nl en VastelaovendInLimburg.nl

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastrichtse carnavalist krijgt meer bier door plastic beker
Maastrichtse carnavalsvlag razendsnel uitverkocht
Prins maastricht Luc van Lijf (26 jan 2020)
Dit is de nieuwe stadsprins van Maastricht
Eerste Maastrichtse Vastelaovendsmès in Sint Servaas
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen