Carnaval 2018

Carnaval

1Limburg volgt het belangrijkste carnavalsnieuws op deze pagina. Lees al het nieuws over de vastelaovend op L11Alaaf.nl.
Babbeltruck pinpasdief Geleen 24 feb 2020

Geschminkte pinpasdieven nog steeds spoorloos

Ondanks vrijgegeven camerabeelden heeft de politie nog steeds niemand aangehouden voor de babbeltruc, waarvan een hoogbejaarde vrouw in Geleen eind februari het slachtoffer werd.

LVK_HD
Organisatie LVK mikt op finale met publiek op 29 januari

De Stichting LVK hoopt de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer volgend jaar gewoon met publiek te kunnen organiseren.

de11devande11de 11devande11de Roermond Maastricht 11 november
Roermond nieuwe gaststad 11devande11de

Na maanden getouwtrek is er eindelijk zekerheid over de nieuwe locatie van de 11devande11de. De traditionele opening van het Limburgse vastelaovesseizoen op 11 november verhuist van Maastricht naar Roermond.

Carnaval Maastricht
Maastricht gaat 'gewoon' carnavalsliedje uitroepen

Maastricht is van plan om dit jaar gewoon een uitverkiezing voor het carnavalsliedje van 2021 te houden. De Limburgse hoofdstad volgt daarmee de oproep van het LVK, om lokaal de liedjesavonden toch te laten doorgaan.

Carnaval Vastelaovend Vaals (24 feb 2020)
Carnavalsbonden roepen organisaties op geduld te hebben

Organisaties van carnavalsevenementen in Limburg moeten geduldig en terughoudend opereren in de voorbereiding op het nieuwe carnavalsseizoen.

ANP-407161240
Corona verpest carnaval: geen prins in Hoensbroek

Hoensbroek krijgt in 2021 geen Stadsprins. Het CCH, Comite Carnavalsviering Hoensbroek, concludeert dat het vanwege het coronavirus niet mogelijk is om een volwaardig seizoen te organiseren.

LVK_HD
Muziekproducenten verwachten minder vastelaovesliedjes

De onzekere tijden door het coronavirus zorgen naar verwachting voor minder nieuwe Limburgse carnavalsliedjes.

Optochthal Blerick
Cameratoezicht bij optochthal na serie inbraken

Na een reeks van twaalf inbraken is de optochthal in Blerick beveiligd met camera's.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Viroloog: 'Tweede coronagolf nekt 11devande11de'

De opening van het carnavalsseizoen op 11 november zal dit jaar niet doorgaan. Dat voorspelt Marion Koopmans, hoogleraar virologie en lid van het Outbreak Management Team en wereldgezondheidsorganisatie WHO.

LVK 2020
LVK: 'Hal met 7000 toeschouwers komt er in 2021 niet'

Er komt geen Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) zoals we dat in februari 2020 hebben meegemaakt, een hal of paviljoen met duizenden bezoekers.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV