Carnaval 2018

Carnaval

1Limburg volgt het belangrijkste carnavalsnieuws op deze pagina. Lees al het nieuws over de vastelaovend op L11Alaaf.nl.
Eric Jaspers alias Dieter Koblenz

Zo brengen Limburgse artiesten de lockdown door

Het uitblijven van evenementen door de coronamaatregelen leidt tot financiële crisis bij professionele muzikanten in Limburg. Maar voor sommigen van hen opent dat juist nieuwe deuren.

LVK spik en span 2020
Definitief: er komt hoe dan ook een LVK-finale in 2021

Goed nieuws voor carnavalliefhebbers. De 45ste finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer gaat komend jaar gewoon door. Er zijn nog steeds voldoende artiesten bereid een liedje te maken en dat in te sturen.

Buut buuttereedner
Geen buuttekampioenschap dit jaar

Het Limburgs Buuttekampioenschap slaat een jaartje over. Door de strengere coronamaatregelen ziet de organisatie zich genoodzaakt een streep te zetten door het evenement.

Optocht (22 feb 2020)
Tegelse carnavalsoptocht gaat door, maar in een andere vorm

Door de coronamaatregelen gaat de grote carnavalsoptocht van Tegelen niet door. Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles komt met een alternatief: een miniatuuroptocht.

stock carnaval
Ook Nederweert schrapt alle carnavalsactiviteiten

De gemeente Nederweert en de vijf Nederweerste carnavalsverenigingen hebben maandag besloten om alle carnavalsactiviteiten te schrappen.

Antoin Scholten (9 okt 2020)
'Terugdringen bezoekersaantallen culturele instellingen'

Mogelijk slecht nieuws voor culturele instellingen zoals theaters en poppodia, die blij waren met de ontheffingen die ze hebben gekregen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de uitzonderingsbepaling dat zij meer dan dertig personen mogen ontvangen per ruimte, teruggetrokken.

Zoepkoel (22 feb 2020)
Geen stadsprins, geen carnaval in Venlo

Alle carnavalsactiviteiten in Venlo door stadsvereniging Jocus zijn geschrapt. Er komt geen prins, geen aftrap van het seizoen en geen Pronkzitting.

bbz
Ook Boètegewoeëne Boètezitting Venlo van tafel

De traditionele opening van de Limburgse vastelaovend, de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo, gaat definitief niet door. Tot woensdag was de organisatie ondanks alle slechte voortekenen nog bezig met de activiteit die elk jaar zo'n 30.000 carnavalisten verdeeld over de stad trekt.

Carnaval Vastelaovend Vaals (24 feb 2020)
Noodverordeningen mogelijk tijdens te drukke vastelaovend

Burgemeesters kunnen tijdens Carnaval noodverordeningen instellen als mensen toch massaal feest gaan vieren. Dat zegt Annemarie Penn, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Ook het afsluiten van gebieden en sluiten van cafés behoort tot de mogelijkheden.

Stock vastelaovend carnaval corona mondkapje
Begrip carnavalisten voor verbod: 'Sla een jaartje over'

Carnavalisten lijken begrip te hebben voor het besluit van de veiligheidsregio's om grote carnavalsevenementen komend seizoen te verbieden. Dat blijkt uit de tientallen reacties die L1 ontving.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app