Carnaval 2018

Carnaval

1Limburg volgt het belangrijkste carnavalsnieuws op deze pagina. Lees al het nieuws over de vastelaovend op L11Alaaf.nl.

Bestuur LVK zoekt gaatje voor Fiorenza

Het LVK-bestuur gaat bekijken of zangeres Fiorenza toch mee kan doen met het LVK, het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers.

Eenmalige alternatieve vastelaovesoptocht: 'Groot succes'

Ondanks de tijd van het jaar werd in Obbicht zondagmiddag al een alternatieve vastelaovesoptocht gehouden. Het is meteen de allereerste optocht van het nieuwe vastelaovesseizoen.

Feestgedruis 11devande11de barst tóch om 11:11 uur los

De Sjeng Kraft Kompenei heeft zaterdag, na goed overleg met de deken en de parochie Sint Servaas, aangekondigd dat de 11devande11de op het Vrijthof in Maastricht tóch om 11:11 uur gaat beginnen.

Fiorenza: 'Niet boos, maar wel teleurgesteld'

Vastelaovendzangeres Fiorenza vindt het zuur dat ze uitgesloten is van deelname aan het Limburgs Vastelaovesleedjeskonkoer.

Publiek bepaalt winnaar bij nieuwe buuttewedstrijd

Limburg krijgt er een tweede buuttewedstrijd bij.

Heerlense carnavalsgroep Demi-Sec lanceert eigen biertje

Het Heerlense muziekgezelschap Demi-Sec krijgt binnenkort een eigen bier. Het gerstenat is Temara Blont gedoopt, vernoemd naar het bekendste nummer van het zingende trio.

Fotocamera van nog onbekende carnavalsliefhebber terecht

De politie heeft na een melding van een woninginbraak een fotocamera gevonden, maar is op zoek naar de eigenaar van het toestel.

Finale LVK 2019 in MECC Maastricht

De finale van het komende Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) is in het MECC in Maastricht.

Sianne nieuwe wederhelft Dwayne Horbag in Sjpringlaevend

Sianne Vissers uit Neer wordt de nieuwe helft van zangduo Sjpringlaevend.

LVKHalveFinale2017
Regels LVK aangepast: meer macht naar hoofdjury

De hoofdjury van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers LVK krijgt een dikkere vinger in de pap.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app