vastelaovesgezicht 2022

Carnaval

1Limburg volgt het belangrijkste carnavalsnieuws op deze pagina. Lees al het nieuws over de vastelaovend op L11Alaaf.nl.
Sjtasiefestasie (22 feb 2020)

Sjtasiefestasie zet in op alternatief: 'Nog veel onzeker'

De Sjtasiefestasie in Roermond heeft een alternatief evenement in de maak. Hoe dat precies eruit komt te zien is nog onzeker.

Carnaval_HD
Corona drukt stempel op carnaval: geen stadsprins in Sittard

Sittard krijgt dit jaar geen stadsprins. Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag.

LVK Hoondervel 2020
LVK-feestweekend Venray verplaatst naar 2023

Er vindt dit jaar geen feestweekend rond de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) plaats. Het evenement dat eigenlijk in Venray zou plaatsvinden, is verplaatst naar volgend jaar.

Sjtasiefestasie 2019
Organisatie Sjtasiefestasie broedt op alternatief evenement

De kans dat de Sjtasiefestasie in Roermond gewoon door kan gaan, wordt door de coronamaatregelen steeds kleiner. De organisatie heeft de stekker nog niet uit het evenement getrokken, maar broedt wel op een alternatieve vorm van de Sjtasiefestasie.

Carnaval Venlo (archieffoto)
Ook Boètegewoeëne Boètezitting afgelast: 'Doet pijn'

De Boètegewoeëne Boètezitting 2022 in Venlo gaat niet door als gevolg van de coronapandemie. Dat kondigt Stichting Stadscomité BBZ dinsdag aan.

Teams zoom festival corona lockdown
Munttheater Weert gaat voor digitale vastelaovend

Het Munttheater in Weert hoopt dit jaar het carnavalsgevoel digitaal te vangen, nu de vastelaovend vanwege de coronacrisis opnieuw op een heel laag pitje wordt gezet.

Auw Wieverbal archief (2019)
Auw Wieverbal wil sowieso editie organiseren in 2022

Het Auw Wieverbal in Valkenburg wil in 2022 een normale editie van het carnavalsfeest organiseren. De organisatie verwacht dat de donderdag voor carnaval niet zal lukken en kiest daarom voor een nieuwe datum van 25 maart.

carnaval, verkleed, schminck (stock)
Andere vorm van Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale in 2022

De Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale in Gulpen gaat volgend jaar niet in de traditionele vorm door. De coronapandemie gooit weer roet in het eten.

Hubert Bruls te gast bij Limburg Centraal
Hubert Bruls: 'Carnaval verplaatsen is slechte optie'

Carnaval volgend jaar verplaatsen vanwege corona is een slechte optie. Dat zegt Hubert Bruls voorzitter van het Veiligheidsberaad.

LVK 2020 (25 jan 2020)
LVK verplaatst finale naar carnavalszondag

De halve finales en de grote finale van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) zijn verplaatst naar eind februari.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten