Overslaan en naar de inhoud gaan

Carmina Burana in zilverzandgroeve Heerlen bijna uitverkocht

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 16:22

Het openluchtspektakel Carmina Burana in Heerlen is bijna uitverkocht.

Al zevenduizend mensen hebben een kaartje gekocht voor de voorstelling in de Heerlense zilverzandgroeve van Beaujean. De voorstelling vindt plaats in het kader van het internationale theaterfestival Cultura Nova.

De voorstellingen zijn op zaterdag 25 en zondag 26 augustus. Er zijn nog zo'n 700 tickets te koop, met name voor de zondag.

Lees ook: Zilverzandgroeve Heerlen decor voor Carmina Burana

Erg trots
"We zijn erg trots dat er al zoveel bezoekers hun opwachting maken", zegt Cultura Nova-directeur Rocco Malherbe. "Het bewijst dat muziektheater er nog steeds toe doet."

Video: La Fura des Baus

Immens koor
Carmina Burana is een van oorsprong Middeleeuws gedicht dat door de Duitse componist Carl Orff op muziek is gezet. Het stuk wordt in Heerlen uitgevoerd door de Philharmonie Zuidnederland en een 90-koppig koor dat wordt gevormd door Opera Zuid en het Sinfonischer Chor Aachen. De muzikanten worden bijgestaan door het Spaanse theatergezelschap La Fura dels Baus.

Première
Wereldwijd trokken opvoeringen van het stuk al meer dan 150.000 bezoekers. In Heerlen beleeft het stuk de Nederlandse première.

L1 doet van 24 augustus tot en met 2 september uitgebreid verslag van Cultura Nova. Bekijk op L1.nl onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen